2021-03-22 618 views
燈光係一個問題,唔同顔色既燈膽混雜,坐落,對眼已經唔多舒服。唔知係冷氣日久失修定“疫情下”慳返d冷氣,雖然尋晚轉涼、加上我唔中意吹冷氣,但都覺得好焗。而d枱,都有返咁上下年紀,傾斜左,放隻碗係枱面,佢都會自動移動。干炒牛河好油,無乜蔥,配菜唔夠搶眼,色水真係唔得,d河粉又炒到碎濕濕。雜燴炒面貴過牛河2蚊,個樣就肆正,睇落豐滿好多。夠味,但d配料醃得太犀利,太鹹。過去應該存在既豬雜,消失不見,反而有早餐常見既仿鮑片係入面。材料好豐富,但始終唔係好好食,對住兩碟野,心情好複雜。叫左野食之後,姐姐問我地飲唔飲湯。蓮藕雞腳湯。無乜湯料,但都有d雞腳味。好坦白講,好耐無係呢頭食野、食茶餐廳。食都寧願去香港仔。因為華富茶餐廳既水凖,心中有數。結果今次,都係食完就算,都係去香港仔好過,食完野,行下街都好。

材料好豐富,但始終唔係好好食,對住兩碟野,心情好複雜。

2021-03-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$49 (Dinner)