2020-06-20
喺到見到大家都對依間鋪有咁多負評,我前日就去咗買左兩杯嘢飲分別係913黑糖珍珠鮮奶茶同四季烏龍鮮奶茶加珍珠喺落單嘅時候店員態度友善,仲會向客人推銷收銀枱上嘅茶葉.尋日嚟嗰陣唔算多人,落單後等咗6~7mins左右就拎得..一攞上手嘅一刻,發現黑糖珍珠係啱啱煲好.摸到個杯下半截仲係熱嘅店員仲提醒我要搞勻啲黑糖珍珠先好飲,避免‘辣’親.從落單到拎嘢飲嗰一刻都感受到店員嘅友善.之前喺其他分店飲嘅913黑糖珍珠鮮奶茶都好難飲,啲黑糖珍珠係放得太耐,凍到結成一pat嘢.然後嚟左依到之後就發覺原來913黑糖珍珠都可以咁好飲,但黑糖珍珠實在太甜,所以下次可以試下無糖少冰「四季烏龍鮮奶茶加珍珠」,我已經飲過好多次.喺上年7,8月嘅時候開始飲發覺依杯野飲嘅茶味太淡,奶味太重可能嗰陣正值喺暑假,逢周末都打曬蛇餅,導致飲品質量下降.但唔緊要~到最近為止,每次嚟到都係嗌返四季烏龍鮮奶茶 半糖 少冰 第一啖飲落口嘅時候發覺茶奶比例啱啱好,兩者嘅味唔會有太大衝突.珍珠嘅口感亦好食過千色嗰間(珍珠口感因人而異)四季烏龍同奶溝埋嘅口感清香順滑,喺我心目中喺唔錯嘅茶飲之一.大家可以一試
分別係913黑糖珍珠鮮奶茶同四季烏龍鮮奶茶加珍珠
大家可以一試