2024-10-27
當日走到尖沙咀唸住想搵個地方Chill下 順便做下電腦野黎到呢一間門口 , 比佢既香味吸引到 ,果一種香味係比較少係香港既cafe聞到 ,濃厚既獨特風味我自己其實就未食過西班牙菜,所以覺得好特別想試下先食前菜 肉丸醬都係未食過既香料味 我自己覺得合我口味 ,我唔知西班牙調味係重唔重手,我本身就唔算食好咸好咸果啲 對我黎講 恰到好處之後到長棍包配白毛豬火腿,火腿本身相信係靚料,因為味道層次係好豐富,唔需要啲咩醬加上個包 經已係好好味 同埋係好Juicy 同個包都係夾 ,包都有佢既香味同火腿既Juicy互相配合到個飯 每個飯都有均勻既調味 唔會忽咸忽冇味 同埋都係好香既異國調味 感覺亦有因應港人口味而作出調整最後埋尾既水果咖啡,我先飲佢地既菠蘿汁係好鮮甜,再齋飲佢地既咖啡,再慢慢開始我既工作....我只能講好舒服咁去享受老闆娘都好好人好Nice ,傾傾下發現係西班牙學廚,好有心 特登再將呢一個風味帶番黎香港未食過西班牙菜既 仍對香港有信心 留港消費既大家值得去試下呢個大財團都開始縮沙既時代 小店係好需要被發掘
當日走到尖沙咀唸住想搵個地方Chill下 順便做下電腦野
黎到呢一間門口 , 比佢既香味吸引到 ,果一種香味
係比較少係香港既cafe聞到 ,濃厚既獨特風味
我自己其實就未食過西班牙菜,所以覺得好特別想試下
我只能講好舒服咁去享受
未食過西班牙菜既 仍對香港有信心 留港消費既大家