2017-09-11
記得之前同女朋友去親旺角嘅樓上coffee shop 都好有水準,今日同女朋友喺旺角行完街,就上左呢間叫Station3 cafe嘅餐廳啦!入面嘅裝修以白色為主,無論沙發同牆身都係。餐廳亦都提供多款board game,環境寬敞,嫌嘈嘅話佢哋亦都有私人房間,所以多人gathering最適合不過。另外,餐廳非常環保,佢哋用類似落地玻璃嘅窗,即使冇開燈,佢哋嘅光線都好充足。餐廳亦好細心,提供以下依個裝置,讓客人更加容易叫侍應落單或者埋單,我哋坐嗰個位係死角位,如果冇呢個裝置,我諗我哋有排都叫唔到物食講返食物先,我哋總共叫咗兩個lunch set同兩款小食。第一款係黑松露鮮菌燴意大利飯,第一個印象就係黑松露味太香!另外意大利飯軟硬度適中,亦唔會太多汁變咗湯飯咁。Topping有少量疏菜,增加囗感。第二款主菜係煙三文魚野菌忌廉燴意粉,煙三文魚砌成玫瑰花嘅形狀,賣相相當吸引。另外, 意粉有Al dante既口感,醬汁好濃郁,份量足夠。兩款小食分別係墨西哥香草肉丸同日式餃子。肉丸方面,餐廳採用貢丸,加上獨特嘅醬汁,味道酸酸辣辣,幾開胃。日式餃子炸得幾脆,加上少量嘅沙律醬同紫菜,更加有日本嘅風味。兩
兩款小食分別係墨西哥香草肉丸同日式餃子。肉丸方面,餐廳採用貢丸,加上獨特嘅醬汁,味道酸酸辣辣,幾開胃。日式餃子炸得幾脆,加上少量嘅沙律醬同紫菜,更加有日本嘅風味。兩款小食都唔錯,值得一試!
我女朋友唔係好舒服所以叫咗杯花旗參蜜,女朋友話幾鍾意呢個set up,有high tea既感覺。而我就叫咗杯青蘋果沙冰,飲品好似山咁高,青蘋果味好重,抵飲!
我哋叫咗咁多嘢食,埋單都只不過$280左右,下次再嚟旺角逛街再試下晚餐先!