2021-07-25 551 views
喺東涌成日見到好多人去呢間食甜品,但其實都有Set Dinner, 性價比都很高!我們大約晚上8:30到, 剛好似廚師準備收工,就做埋兩個晚餐。店舖裝潢已經好貴氣, 主要係吧枱或者兩人座位,中間有一張大枱。由於平日晚上沒有太多人,想坐得舒服點, 所以我倆就坐大枱。雖然只是假玫瑰花,但對着食飯都覺得很美觀。點餐後員工就會送上你面前。第一個套餐是明太子海鮮意粉,可加錢配忌廉蘑菇湯和抹茶豆奶熱飲。明太子味道很濃,蝦很爽滑, 亦有冬菇洋蔥瓜菜配料,每一啖都覺得很滋味。蘑菇湯味道很好。抹茶豆奶亦都很香濃! 十分滿意, 10分性價比高,見到都很想飲。沙律菜都很新鮮,配有凱撒沙律醬。第二個餐是日式咖喱肉丸飯是一個很大眾化的日式咖喱味道,肉丸很軟,配有青瓜洋蔥,非常適合送飯。另外揀選柚子梳打特飲,酸酸甜甜可口。兩人埋單一共$266 ,每一樣都很滿意,有前菜、主菜和特飲。如果還有胃口,更可以在櫥窗揀選美味的甜品, 一定會再光顧。想不到一間吃甜品的咖啡店,晚餐都做得很好。

雖然只是假玫瑰花,但對着食飯都覺得很美觀。

點餐後員工就會送上你面前。

蘑菇湯味道很好。

第二個餐是日式咖喱肉丸飯

另外揀選柚子梳打特飲,酸酸甜甜可口。

想不到一間吃甜品的咖啡店,晚餐都做得很好。

2021-07-22
$133 (Dinner)