2023-09-21 58 views
好多人鍾意去隱世餐廳,我自己就好怕。因為去到山旮旯咁遠,食完之後又要坐番成個鐘頭車返屋企。但呢間酒吧餐廳這山旮旯程度,就完全可以接受,其實佢就係尖沙咀最旺嘅酒吧街附近。只係行入多幾步,而且佢裝修都好符合到隱世既感覺。因為除咗有cozy既室內設計,外面仲有露天嘅座位,充滿左chill嘅感覺。 🍖 食物嘅裝飾擺設都好靚。我地叫黑松露醬牛扒,朋友唔想食太生既食物,點左medium well,但係牛肉依然嫩滑,配合黑松露醬,新出淡淡嘅清香,更加帶出牛嘅肉味。 🍖 避風塘風味蜆肉墨魚麵,風味就係來自上面嘅炸蒜。有蒜香又有脆嘅口感。而且中間仲有指天椒既籽,帶出香辣又唔過火嘅味道。蜆肉喺新鮮蜆肉,而且好整齊咁排列喺碟嘅周圍,加上黑色墨魚麵同埋搶眼嘅玫瑰裝飾,色香味俱全。 🍖 小食拼盤我地揀左,雞翼,炸魚,炸魷魚同埋炸蝦,全部都係佐酒恩物。 🍺 黎咁chill嘅地方,好自然就會想點cocktail。Highway 同 Hit me. 分別以 volka 同 tequila 做底,加上果汁,同埋精緻既裝飾。refreshing! 生活本身就係要調劑心情,放工走去無雷公咁遠,又點可以叫做chill。去個市

生活本身就係要調劑心情,放工走去無雷公咁遠,又點可以叫做chill。去個市區又氣氛好嘅餐廳,咁先至叫做放鬆。