2024-11-07 0 views
今年萬聖節嘅時候,就專登揀咗間有氣氛嘅餐廳提早慶祝吓。門口佈置咗蜘蛛、眼球和南瓜等等嘅萬聖節裝飾。室內亦都有半開放式嘅窗戶,即刻覺得好有氣氛。北海道刺身帶子配三文魚子和酸青瓜新鮮嘅刺身級帶子,口感爽口又鮮甜。配搭充滿海水味嘅三文魚子和酸酸哋嘅酸青瓜,整個層次就好豐富。香辣茄汁海鮮燴意大利飯用咗多款海鮮烹調而成嘅意大利飯,分別有蝦肉、八爪魚和青口,簡直係海鮮嘅盛宴。而意大利飯粒吸收晒香辣嘅茄汁,令人食得好過癮。特色火焰德國鹹豬手首先店員會倒入酒,然後再用火槍點燃。酒香滲入鹹豬手入邊,配搭香脆嘅豬手外皮,每一啖都好滋味。Jagger (尖沙咀)尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖

北海道刺身帶子配三文魚子和酸青瓜

香辣茄汁海鮮燴意大利飯

特色火焰德國鹹豬手

Jagger (尖沙咀)
2024-10-28 254 views
📍 Jagger (尖沙咀)尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖見到呢間餐廳有分室外同室外,好多人係到好Chill咁飲下嘢,佢室內佈置到好似叢林咁,仲有個大玻璃窗開住連住條街,設計又時尚又有空間感,勁岩打卡!👉 All Day Breakfast💰$148😋😋😋😋.6/5All day breakfast 容非常豐富,包括有炸雞塊、火腿、炒蛋、腸仔、牛角包、薯餅同埋沙律菜,超級吸引!!!!我最鍾意佢個牛角包!外酥內脆,勁鬆化!每啖都係牛油香味!高質,好食💓💓仲包埋野飲,我叫左Blackccino 喜歡齋啡嘅朋友,可以試試 Blackccino,有如黑啤細緻絲滑的口感,不是周圍有得叫啊!👉牛油果🥑三色茄沙律💰$78😋😋😋😋.8/5沙律份量都幾多,仲勁新鮮!而且牛油果份量都好多!咁大碟其實食完都飽💕💕仲有配飲品,叫左Ice americano ,佢啲咖啡都唔錯回頭: yesYesyes!!!每樣食物我都好滿意😆而且環境好舒服,價錢又平!
📍 Jagger (尖沙咀)

👉 All Day Breakfast
💰$148
😋😋😋😋.6/5

👉牛油果🥑三色茄沙律
💰$78
😋😋😋😋.8/5

2024-10-27 252 views
酒吧餐廳環境舒適, 分戶外區同室內區, 2個地方都好啱打卡, 枱與枱之間有距離, 感覺好Chill。𓆹 德國腸拼盤配自家製開胃酸菜 $𝟷𝟹𝟾𓆹 避風塘風味炒蜆墨魚麵 $𝟷𝟺𝟾𓆹 黑松露雜菌燴意大利飯 $𝟷𝟸𝟾𓆹 Tropical Sundae $𝟼𝟾𓆹 Kirin Ichiban $𝟾𝟾德國腸有3款, 有辣味腸, 原味腸同牛肉腸, 好適合餸酒! 避風塘風味炒蜆墨魚麵味道唔會辣, 怕辣嘅朋友都可以試吓, 蜆味道鮮甜。意大利飯軟硬適中, 味道偏清淡, 裡面有好多菇菌, 如果整體可以多d 芝士會更好。Tropical Sundae 係菠蘿, 香蕉同芒果嘅沙冰, 味道酸酸甜甜, 不過溶得好快要不停飲。

𓆹 德國腸拼盤配自家製開胃酸菜 $𝟷𝟹𝟾
𓆹 避風塘風味炒蜆墨魚麵 $𝟷𝟺𝟾
𓆹 黑松露雜菌燴意大利飯 $𝟷𝟸𝟾
𓆹 Tropical Sundae $𝟼𝟾
𓆹 Kirin Ichiban $𝟾𝟾

Dinner
2024-10-24 223 views
位於尖沙咀麼地道(尖東站N1出口對面)的Jagger, 餐廳設計高尚,很Chill, 讓你好放鬆,晚上8時前都是Happy hours, 放工就來這裡chill 下吧!🥂凱撒沙律$98~ 羅馬生菜新鮮爽甜🥂北海道刺身帶子配三文魚子及酸青瓜$118 ~ 帶子刺身新鮮甜美,配上酸青瓜味道特別、很夾🥂Jagger 特色芝士菠菜意大利雲吞$138~ 有超過10隻雲吞,好creamy, 味道不錯🥂 Jagger 特色火焰德國鹹豬手$198 ~ 鹹豬手外皮燒得酥脆,配上酸瓜絲,好正👍🏻🍹Butterfly (HH)$88 Rum, 蜜桃汁,熱情果糖漿,薄荷葉,火龍果~ 清新好飲🍹MANILA NIGHT (HH)$98 Malibu Rum, 芒果, Ancho Reyes Chile (智利辣椒汁酒), 菠蘿汁, 四季橘, 梳打 ~ 味道好複雜,好多層次,可以一嘗

🥂凱撒沙律$98~ 羅馬生菜新鮮爽甜

2024-07-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
尖沙咀真係好多餐廳,連呢間開咗十年嘅餐廳完全都唔知,超級隱世,鄰近酒店隔離,近馬路邊但係都冇為意。 就快🕷️Halloween,行過見到呢間餐廳好多裝飾,好有氣氛,室內環境富歐美風格,打卡一流。Lunch set 價錢都只係$7x - $14x,好抵食呀。👍🏻👍🏻🐟香煎比目魚柳配香草醬 $118~厚身比目魚,啖啖肉完全唔腥。配蘿蔔、粟米仔、四季豆,底下鋪滿綿滑薯蓉,好清新。🍳Jagger 全日早餐 $148 ~ 牛角麵包、香腸、辣子炸雞、薯餅、炒蛋、帕瑪火腿、沙律菜、車厘茄,份量超級滿足,當中最喜歡炸雞,香口惹味。Set Drink :☕️ Mocha(+$15)~ 朱古力、咖啡味道均勻,甜度適中。☕️ Mochaccino (+$15)

🐟香煎比目魚柳配香草醬 $118

🍳Jagger 全日早餐 $148

Set Drink :
☕️ Mocha(+$15)
~ 朱古力、咖啡味道均勻,甜度適中。

☕️ Mochaccino (+$15)

2024-10-22
Lunch
工作好忙😮‍💨趁lunch time想take個break,輕輕鬆鬆食返個lunch。上網搵到呢間餐廳裝修幾靚,有室內同室外,即管去試吓。12點零鐘去到室內無人,室外就有幾個人,大約12:30左右開始就多人啦-意式香蒜虎蝦墨魚麵 $78以為會成到成口墨魚汁,但呢個麵唔會,因為佢係香蒜汁配墨魚麵,唔會食到成個口黑曬咁尷尬。虎蝦都幾大隻,不過略嫌熟咗dd。-紅酒燴牛柳粒意大利麵 $88呢個係蕃茄汁意粉,牛柳粒好淋。味道上我覺得墨魚麵個蒜味會香d。-環境舒服,打卡一流📷食物又唔錯,值得一試👍🏻要加一,兩人食咗大約$180,人均大約$90
上網搵到呢間餐廳裝修幾靚,有室內同室外,即管去試吓。

意式香蒜虎蝦墨魚麵 $78
虎蝦都幾大隻,不過略嫌熟咗dd。
意式香蒜虎蝦墨魚麵

紅酒燴牛柳粒意大利麵 $88
紅酒燴牛柳粒意大利麵

環境舒服,打卡一流📷食物又唔錯,值得一試👍🏻
要加一,兩人食咗大約$180,人均大約$90
$90 (Lunch)
2024-10-18 277 views
今日黎到位於尖沙咀嘅靚靚cafe 😚 裝修充滿著文青風氣息,藝術感滿滿❤️ 啱曬同三五知己黎聚會打下卡🫶 喜歡自然風嘅朋友更可選擇室外座chill 一下😍 今次㨂咗一份cafe 必點嘅All Day Breakfast🌟 內容非常豐富🤤 包括有炸雞塊、火腿、炒蛋、腸仔、牛角包、薯餅同埋沙律菜😋 超級吸引😆 🐧 好喜歡佢哋嘅牛角包😚 經焗香烘熱後,外層酥脆香口,內裡鬆化層次感豐富❤️ 每一啖都充滿牛油嘅香味😙 又邪惡又美味🤤 夾埋炒蛋火腿食更加高質🤤 佢地嘅炸雞塊都好吸引😍 外層炸皮脆香帶辣,超級惹味😚 內裡雞肉軟嫩可口,超級好食👍 飲品㨂咗🐧 最愛嘅玫瑰鮮奶咖啡❤️ 拉花唔錯🌟 飲落順滑醇香,淡淡嘅玫瑰香令人迷戀不已✅ 高質推薦❣️

Tea
平時我黎就鍾意食薯條, 但第一次帶老公黎就多了少少新意,加埋佢鐘意既野包括龍蝦湯 + 香辣蕃茄海鮮燴焗飯 + Long Island...但最重要的儀式感就是這個在燃燒既德國豬手,不管是失戀,帶朋友慶祝生日,還是帶楊大爺來,這份儀式感都是不能缺少而顯得我帶黎既友人對我黎講一定既重要性😂當然呢次老公既星期日晚餐: 龍蝦湯係我地兩個一致最滿意之選之一, 因為份量夠我地兩個飲之餘, 個湯仲有一些少蜆而有多一點兒口感, 又唔會好似出面飲果D 咁咸, 反而老公好想再encore平時我來飲野都會叫開白酒, 但真係好好奇"Just For You" 係點, 係調酒師發辨, 定係客人既要求既口味呢? - 最後係調酒師會親自去了解客人要求既味品嚐咩味既cocktail 去度身訂造, 所以我都幾欣賞呢種咁有創意既service。今次我要求左既Just For You 想杯cocktail 要走冰, 唔要甜, 可以試少辣, 我諗下次再來, 我都一樣會叫點返呢個Just For You
2024-10-13 426 views
Jagger位於尖沙咀區,設有室內及户外用餐區域。室內以白色為主調,感覺非常寫意。我們今天選了兩份午餐:🐟香煎比目魚柳配香草醬及薯蓉~比目魚肉質厚實而柔軟,煎得非常香,配上特製香草醬令魚柳更鮮味,薯蓉幼滑香甜。🦐🦑🍝意式香蒜虎蝦墨魚麵~色香味俱全的墨魚意大利麵,蒜蓉及辣椒香氣撲鼻,虎蝦大隻,彈牙鮮味,與墨魚意大利麵本身的鮮味配合得天衣無縫。🧊☕Iced Americano~Iced Americano的Espresso與水及冰的比例恰到好處,完全不會因過多冰塊而影響Espresso的濃香。玫瑰花茶~滿滿的玫瑰花香味,加上少少蜜糖,花香微甜,非常滋潤。Jagger尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖

Jagger
尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖
放工想找個地方chill,減壓總要食好西,來到位於尖沙咀赫德道的Jagger位置毗鄰尖沙咀最繁盛的金馬倫道及厚福街等,距離尖沙咀 K11 Art Malll只有5至10分鐘的路程,位置四通八達環境用餐空間分別設有室外及室內,兩者都很IG-able日間是Cafe,晚上等佢變身先,默念咒語:得左就是:Bar And Restaurant餐廳走摩登型格風,室內優雅簡單佈置加落地玻璃,配合綠植及大自然原素,整個環境寫意又悠閑食物Tiramisu $108甜品與雞尾酒那水乳交融愛恨交纏是餐廳獨有的特色雞尾酒,飲得到的甜品以Baileys, Kahlua, Frangelico, Cacao White Liqueur, Milk調制,沙冰狀態呈現百利甜酒奶香非凡,提昇整杯cocktail的味道微酒精飲品女仔飲完都唔會面紅紅意式炸飯球 $78濃情蜜意芝士炸意式燉飯波波球,外皮鬆脆內裡拉絲香草調味洗禮下的芝士Risotto好有層次德國肉腸拼盤 $138人一世物一世之洋腸,三條唔同嘅香腸香草、原味、辣味配合清爽嘅德國酸菜,略嫌不夠酸,清爽不會膩同時中和咸味Jagger芝士波菜意大利雲吞 $138Jag

位置

用餐空間分別設有室外及室內,兩者都很IG-able

食物

Tiramisu $108

甜品與雞尾酒那水乳交融愛恨交纏
是餐廳獨有的特色雞尾酒,飲得到的甜品
百利甜酒奶香非凡,提昇整杯cocktail的味道
微酒精飲品女仔飲完都唔會面紅紅

意式炸飯球 $78

濃情蜜意芝士炸意式燉飯波波球,外皮鬆脆內裡拉絲
香草調味洗禮下的芝士Risotto好有層次

德國肉腸拼盤 $138

人一世物一世之洋腸,三條唔同嘅香腸
香草、原味、辣味
配合清爽嘅德國酸菜,略嫌不夠酸,清爽不會膩同時中和咸味

Jagger芝士波菜意大利雲吞 $138

Jagger招牌雲吞,外皮煙靭,內餡有豐富芝士餡
配上開胃自家制嘅蕃茄醬,恰到好處

下次再涼d要試試坐室外,巧有feel呢
2024-09-26 650 views
今日同細妹係尖沙咀搵野食,見到一間好有節日氣氛既餐廳,見佢menu既lunch set 唔貴就入去試下餐廳以西式食物為主,而且大部份選擇都唔過百,都算幾抵食意大利薄餅配煙三文魚/巴馬臣火腿($88)餅底又薄又脆,我地揀既煙三文魚充滿咸香,食落冇平時既pizza 咁濟,感覺更健康,我地都幾鐘意另一主食要左安格斯漢堡($168),配料十分豐富,牛肉厚實肉味重,加埋邪惡既半溶芝士同埋新鮮既番茄生菜,大啖咬落完全唔覺得heavy,配鮮炸薯條,粗身超有口感,新鮮炸起卜卜脆餐廳既咖啡都好有水準,我要左matcha latte拉花有心思,飲落奶香十足

餐廳以西式食物為主,而且大部份選擇都唔過百,都算幾抵食

2034 views
2023-12-07
呢間cafe嘅環境靚到爆,坐低即刻有種輕鬆愉快嘅感覺。佢有outdoor同indoor。最吸引我嘅就係佢哋嘅All-day breakfast,真係唔可以唔試!呢個早餐包括咗薯餅、腸、炒蛋、巴拿馬火腿、牛角包同埋炸雞扒,份量上都係好足夠!首先,薯餅外脆內嫩,啖都係咸香味,配埋炒蛋,真係一流!腸質感另有風味,夠味又唔膩,搭埋巴拿馬火腿,真係好過癮!巴拿馬火腿肉質滑,尤其搭埋牛角包,一口咬落去,唔止酥脆,仲有濃郁嘅奶香,實在太好味啦!而炸雞扒真係個大驚喜,外層金黃色,咬落去超juicy,襯埋少辣醬,簡直係完美嘅搭配!食完呢個All-day breakfast,我真係覺得好滿足。另外,佢哋嘅香煎比目魚加薯蓉係一個唔可以忽視嘅選擇。比目魚煎得剛好,外脆內嫩,肉質超鮮甜。而個薯蓉,滑到嚟真係無得頂,濃郁綿密,搭埋比目魚,兩個口感合埋一齊,簡直係仙境呀!香煎比目魚同All-day breakfast無論係味道或者質素,都高過我對一間cafe嘅期待,實在值得推薦!大家如果想搵個地方一齊聚會,又或者自己輕鬆一刻,呢間cafe真係唔可以錯過!下次我肯定再返去試下其他嘢!

今年香港的天氣非常不穩定,要不大雨連連,要不烈日當空,適逢今個週末天晴有微風,又是一個外出覓食嘅好時機,今天我就來到位於尖沙咀赫德道的一家bar and restaurant~「JAGGER」眾所周知,尖沙咀是一個人聲嘈雜,繁華喧鬧的地方,而週末更加是𤋮來攘往,滿佈遊客,加上夏日炎炎,超過35度的高溫,多少有點令人窒息,而這家餐廳所處的地方,就毗鄰尖沙咀最繁盛的金馬倫道、厚福街等,距離地鐵站只有5至10分鐘的路程,非常方便。這家餐廳分別設有室外及室內的位置,不同的感覺,一樣的寫意,而且每個位置都很好打卡!此外,餐廳日間是Cafe,晚上則搖身一變,變成Bar And Restaurant。這次我跟友人點了兩個套餐,再另外加點小食,沒想到週末還能有套餐,十分有驚喜!意式香蒜虎蝦墨魚麵 $78蝦肉非常彈牙,蒜味亦非常香濃!香煎比目魚柳配香草醬 $118比目魚肉質超鮮嫩多汁,作為伴菜的薯蓉很香滑,非常好吃! 炸洋蔥圏🧅 $48炸得剛好,香脆的外皮不會過厚,配合香甜多汁的洋蔥,做得恰到好處!香炸雞搥 $48雞肉爽嫩彈牙,醃料的風味很足,作為小食是恰如其分,可惜當天有駕車,不然於此炎夏配上一杯冰凍

意式香蒜虎蝦墨魚麵 $78

蝦肉非常彈牙,蒜味亦非常香濃!

香煎比目魚柳配香草醬 $118

比目魚肉質超鮮嫩多汁,作為伴菜的薯蓉很香滑,非常好吃!

炸洋蔥圏🧅 $48

炸雞搥 $48

雞肉爽嫩彈牙,醃料的風味很足,作為小食是恰如其分,可惜當天有駕車,不然於此炎夏配上一杯冰凍的啤酒定是絕配!

Blackccino & Blueberry Yogurt Smoothie

黑咖啡的味道香濃,帶點微酸,經打發的咖啡泡沫增加咖啡整體的層次感,非常出色!

而藍莓乳酪奶昔不會太甜,分量十足,清新的藍莓融合濃香的牛奶,頓時替這炎夏降溫🥰

總括而言,想不到於香港的鬧市之中,可以有一處如此隱閉的地方,讓忙碌的都市人,靜靜享受自己的慢活時光,下次再來,希望能夠在晚上感受餐廳另一種有別於日間的恬靜。

2024-08-24 729 views
呢間酒吧餐廳真係又😍靚又舒服, 環境同氣氛都一流, 真係坐到唔願走🤪食物方面我哋就叫咗🦞龍蝦海鮮湯,炭燒美國1855黑安格斯🥩肉眼扒, 甜品就叫咗🍍菠蘿雪葩💛飲品我哋就叫咗一杯🍸白酒同埋🍹Air Force Red ❤️食物同飲品都整得好靚, 鍾意打卡📸嘅朋友仔真係啱晒🥰呢間餐廳店員又Nice又Friendly 😉

食物同飲品都整得好靚, 鍾意打卡📸嘅朋友仔真係啱晒🥰

呢間餐廳店員又Nice又Friendly 😉

放工約咗朋友食飯,朋友提議話去呢間餐廳。原來地理位置好方便,喺正K11隔離👍🏻餐廳分為室外同室內兩樣部份,我哋今次選擇室內嘅位置,有好大自然的原素,好多植物加埋藤椅🍂成個環境好chill好適合傾偈。🌟意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆藍青口同埋蜆的份量不少,而且每粒都肥美鮮甜,蒜蓉牛油包蘸上牛油汁,好香蒜蓉味👍🏻🌟黑松露雜菌燴意大利飯黑松露加忌廉雜菌的組合一定好食🤤黑松露味好出🌟炭燒加拿大有骨豬鞍扒豬鞍扒面灑上黑椒和鹽,再炭燒而成,香味十足,肉質也不錯。伴上焗薯、甘旬、玉米旬,賣相吸引🤩🌟心太軟完美的一餐當然要有甜品😍心太軟外層至少小香脆,內裏一切非常流心,朱古力味香濃🍫配上雪糕食好正😊呢個心太軟等待時間要比較耐,建議及早落單🌟Tropical sundae 🏝️ 菠蘿、芒果、香蕉打成的沙冰,外型打卡一流,酸酸甜甜熱帶風情,真心覺得飲品不錯🌟Ice-land 荔枝、紅茶、熱情果打成的沙冰,仲有原粒荔枝肉,水果味好清新

🌟意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆

🌟黑松露雜菌燴意大利飯

黑松露加忌廉雜菌的組合一定好食🤤黑松露味好出

🌟炭燒加拿大有骨豬鞍扒

🌟心太軟

🌟Tropical sundae 🏝️

🌟Ice-land

荔枝、紅茶、熱情果打成的沙冰,仲有原粒荔枝肉,水果味好清新