2012-07-29 66 views
18:00 與母親大人及印傭三人到呢間位於東港城的和花亭晚飯. 去到門口, captain姐姐望見我哋唔出來招呼, 有位穿著橙色制服的姐姐出來一輪咀咁講咗一堆說話, 我聽都聽唔切, 問佢講乜野, 佢就深呼吸, 好大聲咁同我講: 個半小時就要交枱, 得唔得? 嘩! 而家連食壽司(唔係放題, 又唔係自助餐) 都有分時段? 心想冇問題嘅, 咁就入咗去.第一輪的食物尚算OK, 包括: 牛油帶子, 一牒六件的三文魚壽司, 雞軟骨, 3個蒸蛋, 3年劍魚腩壽司, 3年燒牛肉壽司. 大約18:40, 加單叫了網燒牛肉+鹽燒鯖魚, 等咗冇耐網燒牛肉就到了. 唔知點解佢地嘅網燒牛肉唔係乾身, 係有汁嘅, 好似街市買嘅牛肉响個鑊度兜幾兜就送上枱咁, 同平時食開嘅一D都唔似之後等咗好耐都未有嗰條鯖魚, 咪問個姐姐啦, 佢check一check, 同我講要等25分鐘. 吓! 唔係下話. 我同佢講, 而家七點鐘, 要等5個字條魚先到, 我七點半要交枱, 條魚黎到都食唔到啦. 佢二話不說就即刻係廚房攞條魚出來擺响我枱面.你話吖! 呢間係乜野餐廳! 我落單嗰陣位姐姐唔同我講, 到追單時位姐姐又奇奇怪怪. 佢哋

你話吖! 呢間係乜野餐廳! 我落單嗰陣位姐姐唔同我講, 到追單時位姐姐又奇奇怪怪. 佢哋D咁嘅服務真係九流到絕呀!!!!!!

埋單總要四佰完. 嘩! 計落唔係食咗好多野, 服務態度差, 下次就算冇野食都唔會到幫襯.
2012-07-28
$130 (Dinner)