2023-08-25 21 views
#黃埔美食 #紅磡美食冇烏蠅嘅烏蠅館 🪰之前食過 #尖沙咀 分店 今次見到 #紅磡 都有 就試佢啦😋 不過好似近 #黃埔 多啲我哋嗌咗清江魚配香辣湯底🐟真係同店員講嘅一樣 呢隻魚肉質鮮美 只係偶爾有啲細骨(真係好細🤏)最欣賞佢有孜然粉🤩增添惹味度👅而且條魚好大 兩個人食大滿足呀😻食完魚當然要打邊爐 我哋嗌咗四川土豆粉🥔一開始係白色 熟咗就變透明 幾索汁 相比紅薯粉會淋啲🤏海帶苗🌱覺得幾得意就試下 海洋藻類本身會遇熱會有二甲基硫醚 呢個海帶苗濃度都比較高🧪雪花肥牛🥩好有牛味又唔會鞋 不錯👍條魚本身配菜有金菇🍄但我哋都嗌多兜 因為索晒啲汁好好味 #seeyoutomorrow 啦👋🏻除咗邊爐我哋都嗌咗小食蒜泥白肉🧄極重蒜呀 啲肉唔會好淋 同埋都幾成熟!有樣好白痴嘅嘢 我哋嗌咗成都老酸奶🍼唔會好酸 而且有山渣粒花生芝麻 口感豐富👍但我哋以為係甜品又冇後上 就渣渣琳食完先食魚 後尾先醒起應該係食魚嗰陣食嚟解辣🥵之後就叫咗OOHA蜂蜜檸檬味汽水 第一次飲 好濃蜂蜜味🍯警世係唔好信google map個location 要openrice search嗰個先啱 我哋就係行咗相反方向😫📍 烏蠅館
#黃埔美食 #紅磡美食
冇烏蠅嘅烏蠅館 🪰