2024-07-27 289 views
喺紅磡住嘅友人問我食唔食烤魚 佢話知道有間餐廳做緊烤魚半價優惠 當然要嚟食吓啦烤雞腎喺烤魚嚟之前 同朋友見到餐廳嘅poster 話呢一個係新出品🐥 仲要價錢好抵食 而家兩串係$15咋 係同日本分店同步推出 非常推介大家試吓呢一個烤雞腎 咬落去唔會好韌👍🏻招牌香辣烤清江魚烤魚仲可以揀少油 少鹽嘅版本 餐廳有三種魚可以選擇 我哋揀咗最啖啖肉 同埋最肉質肥美嘅清江魚🐟 呢條魚真係好大條喎 仲有三款是日嘅配料 賽雞肉 金菇菜同埋雲耳 個人幾鍾意賽雞肉 因為佢係捲住嘅腐皮嚟㗎 清江魚嘅魚肉真係好肥美 尤其係魚腩嘅部份 真係好嫩滑😋滷腩肉呢個都係一碟好特別嘅菜式 滷腩肉雪凍咗再切片 見到佢層次分明 喺麻辣烤魚鍋入面整熱咗 層邪惡嘅脂肪入口即溶🫢自家鮮蝦雲吞可以選擇火鍋用定係烤魚用 如果係烤魚用 餐廳會預先幫忙灼至7成熟 咁我哋食烤魚都可以好快就食到 入面嘅蝦肉好大粒🦐牛丸我地兩個人食 嗌咗半份試下🐮 牛肉味道香濃 入面仲好juicy魚腐同樣可以選擇半份 入面嘅魚肉好軟綿綿🤓四川寬粉呢個煙煙韌韌嘅寬粉真係同麻辣烤魚好夾 呈半透明狀就食得喇😆啤酒可以用優惠價買兩杯同朋友啤啤佢🍻 係Suntory嘅生啤

烤雞腎

四川寬粉
呢個煙煙韌韌嘅寬粉真係同麻辣烤魚好夾 呈半透明狀就食得喇😆
四川寬粉

啤酒
可以用優惠價買兩杯同朋友啤啤佢🍻 係Suntory嘅生啤嚟㗎

提一提半價烤魚係要提早一日預訂㗎 大家嚟之前記得要預訂啦
2024-08-04 213 views
香港有不少烤魚店,但位於紅磡黃埔的烏蠅館,很有四川風味,而且食物質素好,店員親切有禮,坐得都舒服😌🌟蒜香烤海鱸魚海鱸魚口感結實嫩滑,表皮焦香,內裡鮮嫩😋蒜香醬汁濃郁美味,與魚肉完美融合,非常惹味👍🏻除咗烤魚,仲有腐皮,金針菇,吸收了香蒜湯汁,非常入味✨🌟四川酥魷拼薯格魷魚酥脆可口,滿滿的孜然香粉,非常惹味✨薯格外酥內軟,鹹香並重🤤🌟牛肉串(2串)牛肉肥瘦適中,肉質鮮嫩,表皮微焦,烤得恰到好處👍🏻🌟雞肉串(2串)雞肉非常嫩滑,均勻烤制,表皮微焦,入口即化💗🌟滷牛筋牛筋軟嫩可口,滷汁恰到好處,不會過於咸或者油膩✨咀嚼有嚼勁,但不會太硬,非常入味🫶🏻🌟土豆片土豆片薄片烹制,入口即化,吸收了湯汁,非常滋味✨🌟皇帝菜皇帝菜葉質柔嫩,打邊爐必選✨🌟牛丸牛丸彈牙多汁,牛肉味濃👍🏻🌟四川土豆粉土豆粉質地柔軟,入口有嚼勁,滑漏彈牙☺️🌟樽裝芬達 & 🌟茉莉蜂蜜那邊爐配上樽裝芬達,碳酸感清涼解渴✨茉莉花香清雅,與蜂蜜的甘甜融合,口感細膩🫶🏻
🌟蒜香烤海鱸魚
🌟四川酥魷拼薯格
🌟牛肉串(2串)
牛肉肥瘦適中,肉質鮮嫩,表皮微焦,烤得恰到好處👍🏻

🌟雞肉串(2串)
雞肉非常嫩滑,均勻烤制,表皮微焦,入口即化💗
🌟滷牛筋
🌟土豆片
土豆片薄片烹制,入口即化,吸收了湯汁,非常滋味✨

🌟皇帝菜
皇帝菜葉質柔嫩,打邊爐必選✨

🌟牛丸
牛丸彈牙多汁,牛肉味濃👍🏻

🌟四川土豆粉
土豆粉質地柔軟,入口有嚼勁,滑漏彈牙☺️
🌟樽裝芬達 & 🌟茉莉蜂蜜
那邊爐配上樽裝芬達,碳酸感清涼解渴✨
茉莉花香清雅,與蜂蜜的甘甜融合,口感細膩🫶🏻
  • 蒜香烤海鱸魚
  • 四川酥魷拼薯格
📍烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖———————————————招牌香辣清江魚(💰: 348 hkd) 魚有4款口味揀,仲可以叫小辣、少油、少鹽等,感覺好似健康啲!最鐘意佢嘅魚肉好嫩滑😍 厚肉而且新鮮,仲要唔多骨,啱晒我呢啲怕魚骨嘅人🤣 調味惹味得嚟又唔會遮蓋到魚啲鮮味,超正~無得輸鴨血、羊肉片食香辣嘢我個人最鍾意叫鴨血同羊肉片,感覺同辣味特別夾萵筍片、唐生菜🥬萵筍同菜翠綠鮮甜,吸咗湯汁仲正!四川寬粉、四川蕃薯粉🍜煙煙韌韌好有咬口,超掛湯,我食足兩三碗唔停🤣鮮蝦滑、墨魚滑 🦐🦑蝦滑同墨魚滑都爽口濕炸枝竹、鮮脆響鈴枝竹幾香豆味~但響鈴就略嫌佢唔夠脆口白桃寒天綠茶清甜解油膩,夏天食食烤魚點都要叫杯冰凍特飲😆🍹整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 港鐵黃埔站 A 出口步行約3分鐘
📍烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)
紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖
———————————————
招牌香辣清江魚(💰: 348 hkd)

無得輸鴨血、羊肉片
食香辣嘢我個人最鍾意叫鴨血同羊肉片,感覺同辣味特別夾

萵筍片、唐生菜🥬
萵筍同菜翠綠鮮甜,吸咗湯汁仲正!

四川寬粉、四川蕃薯粉🍜
煙煙韌韌好有咬口,超掛湯,我食足兩三碗唔停🤣

鮮蝦滑、墨魚滑 🦐🦑
蝦滑同墨魚滑都爽口

濕炸枝竹、鮮脆響鈴
枝竹幾香豆味~但響鈴就略嫌佢唔夠脆口

白桃寒天綠茶
清甜解油膩,夏天食食烤魚點都要叫杯冰凍特飲😆🍹

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 港鐵黃埔站 A 出口步行約3分鐘
2024-07-03 92 views
「香辣烤海鱸魚」。鮮美多汁的魚肉配上恰到好處的香辣調味,讓人欲罷不能。連剩下的魚骨頭都能吃得津津有味,真是一絕。緊接著是店家的另一招牌 - 「檸檬蝶豆花」。透亮的蝶豆花染上了檸檬汁的清香,入口酸甜爽口,清涼解膩,果然是炎炎夏日的最佳解渴良品。而「夏香菠蘿」亦是一道別具特色的甜品,新鮮多汁的菠蘿搭配微微的蜂蜜香,清甜不膩,回味無窮。除此之外,「成都老酸」和「雪蓮子」等創意菜式同樣令我驚喜。前者酸辣爽口,後者Q彈鮮嫩,都為這頓飯添加了更多層次。最後的「茉莉蜂蜜」和「鵪鶉蛋」更是讓我念念不忘,回味無窮。

2024-06-23 97 views
哩間係近黃埔 魚肉勁滑~餸都好食!魚有4款口味揀仲可以叫小辣、少油、少鹽!👍🏻👍🏻香辣惹味 但又唔會似食緊化學調味咁仲有自家花茶、台式茶飲。.🔸清江魚($348)叫左招牌香辣(小辣、少油、少鹽),魚勁大條!厚肉、勁滑、好新鮮❤️,調味惹味但又唔會遮蓋到魚嘅鮮味,出色!🔸四川酥肉($36)烤到好香酥、大大件好有咬口,面頭灑咗孜然粉,好香又有風味。🔸鮮淮山片($38)🔸萵筍片($28)新鮮爽脆,淮山清甜、萵筍片吸左湯汁超好食。🔸青椒皮蛋($28)🔸麻辣豬耳絲($32)涼涼菜個汁好正!麻辣中帶點豆醬香、微微酸、夠辣,要食!❤️.🔸四川寬粉($28)口感好煙靭,用嚟做主食就最好不過。.🔸茉莉蜂蜜($18)🔸黑糖珍珠鮮奶($28)
哩間係近黃埔
魚肉勁滑~餸都好食!
魚有4款口味揀
仲可以叫小辣、少油、少鹽!👍🏻👍🏻
香辣惹味 但又唔會似食緊化學調味咁
仲有自家花茶、台式茶飲。
🔸清江魚($348)

🔸四川酥肉($36)
烤到好香酥、大大件好有咬口,面頭灑咗孜然粉,好香又有風味。

🔸鮮淮山片($38)
🔸萵筍片($28)
新鮮爽脆,淮山清甜、萵筍片吸左湯汁超好食。

🔸青椒皮蛋($28)
🔸麻辣豬耳絲($32)
涼涼菜個汁好正!麻辣中帶點豆醬香、微微酸、夠辣,要食!❤️
🔸四川寬粉($28)
口感好煙靭,用嚟做主食就最好不過。
🔸茉莉蜂蜜($18)
🔸黑糖珍珠鮮奶($28)
Dining Offer
Voucher
.【 ✨ 鮮美風味 品味獨特的黃埔酸菜魚餐廳 ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_川菜 ▎地區分類:#mayfoodie_whampoa ▎人均消費:Ard HKD 300▎餐廳名稱及位置:📍 烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 今天我很高興向大家介紹位於黃埔的烏蠅館餐廳。這間餐廳的名字看起來頗為特別,但它的菜式確實令人難忘。我在這裡品嚐了多道招牌菜,包括清江魚、黑糖桃膠鮮奶、檸檬百香果QQ、爆醬紅糖糍粑、健康芋絲和萵筍片等,都讓我回味無窮。首先是清江魚,魚肉鮮嫩多汁,入口即化。湯底恰到好處的酸辣,加上酸菜和番茄的鮮甜,令整道菜口感豐富。配上香蔥和辣椒,真可謂一絕。 接着我嘗試了黑糖桃膠鮮奶,桃膠入口即溶,與鮮奶融合得恰到好處,黑糖的甜味配合桃膠的彈牙口感,實在無法阻擋我的味蕾。烏蠅館的檸檬百香果QQ也很出色,既有酸甜的滋味,百香果的香氣又濃郁,加上QQ的口感,令人食後回味無窮。另一道不容錯過的是爆醬紅糖糍粑,外脆內軟,糖漿香

【 ✨ 鮮美風味 品味獨特的黃埔酸菜魚餐廳 ✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_川菜
▎地區分類:#mayfoodie_whampoa
▎人均消費:Ard HKD 300
▎餐廳名稱及位置:
📍 烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)
紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

另一道不容錯過的是爆醬紅糖糍粑,外脆內軟,糖漿香甜可口,是我的必點甜品

除了甜品,健康芋絲和脆脆的萵筍片也是這裡的亮點。芋絲炒得恰到好處,芋香四溢,搭配蔬菜更添風味。萵筍片清新脆口,突出了食材本身的鮮甜。

最後,我品嚐了精選牛板腱,牛肉鮮嫩多汁,配上特製醬汁,口感豐富,令人垂涎欲滴。

總而言之,烏蠅館是一家別具特色的餐廳,無論是佳餚還是甜品,都給我留下了深刻印象。下次有機會一定要再去造訪。

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

多謝睇到呢度🤓🙏

▎想睇下其他位於whampoa既餐廳推介?
👉👉👉 可以click #mayfoodie_whampoa

#mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #hkig #ig #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary
2024-06-05 64 views
烤魚近期好流行 麻麻哋辣辣地係幾刺激嘅😂今日嚟到我冇食到一間好嘢 唔收收埋埋同大家分享🙌🏻 食完之後口舌麻麻地 但滿足感爆棚 下次一定會再黎!🔥🐟😋==============================🐟泡椒鱸魚 結合左鱸魚既鮮味同泡椒既麻辣風味 辣得黎又好想繼續食 個鱸魚肉質鮮嫩 配上泡椒嘅麻辣味道 真係一絕😍🍢烤雞皮 烤牛肉串 另一個驚喜就係呢度有串燒食👍🏻可以媲美出邊嘅串燒店 非常好食🥰🫓青椒皮蛋 賣相同味道更勝某間連鎖米線😍🍲烤魚仲可以用佢嘅泡椒湯底揀其他配料 全部配料同個泡椒湯底都係Perfect match🥰辣辣地好過癮😍好鍾意佢份量唔多 咁就可以樣樣試少少👍🏻🍉西瓜啵啵沙冰 飲品都好特別 解渴之餘又fresh 仲要入邊真係有西瓜肉㗎喎🍉🫒哈密瓜鮮果茶 冇諗過茶同哈密瓜都可以咁match 認真嘅試吓👍🏻==============================雖然而家返大陸都好流行 但係都唔係下下過去 嚟呢度保證你止一止癮🫶🏻••••••••••••••••••••••••••••••🍽️ 烏蠅館📍 紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖••••••••••••••••

🫓青椒皮蛋 賣相同味道更勝某間連鎖米線😍
🍽️ 烏蠅館
📍 紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖
#hkfoodie #foodie #foodiegram #foodporn #foodlovers #hkig #hkfood #hkfoodielife #restauranthk #chillvibes #hkiger #hkfoodblogger #foodpics #hkfoodstagram #hkfoodlover #香港好去處 #食好西 #hkcafe
難得來吃烤魚 就來個700 - 800g 招牌香辣烤清江魚$ 348我們點了小辣、少鹽少油(個人覺得這還真是個優點 平日有吃烤魚的大家就懂(烤魚吃到快結束時 油就慢慢上來 所以少油真的很重!要!而且不能吃辣的大家也可以點小辣 完全可以😌接受 輕鬆吃~~他們家大部分的火鍋🍲料都可以😌點半份 基不上都不過$30 有些更只要十幾塊一開始還以為半份 只有超小一份 誰知全都和我們平日外面份量相約😆而價格才一半!!鮮脆響鈴和炸魚皮都還是脆脆的 還點了一些豆類、金菇、蟹柳都超入味~~而蒜泥白肉雖薄薄的一片 量卻滿多片的 蒜🧄和麻辣醬量也是~~~爆醬紅糖糍粑 才$26 但還滿多隻的 紅糖還要真的會炸出來 大家熱騰騰吃時 真要小心被燙到舌頭👅一定要提的是他們的飲料 好比今次我們所點的黑糖珍珠鮮奶當中的珍珠量有半杯以上 黑糖還滿濃郁的 大家來吃時 也來點點看吧~~他們家所有吃的喝的量都超級十足 魚🐟好吃😋又滑 我們這樣點三人分來吃也行店舖離地鐵站又近 下次在附近又想吃個香辣的話 也可以😌去試試看
招牌香辣烤清江魚
(烤魚吃到快結束時 油就慢慢上來 所以少油真的很重!要!
而且不能吃辣的大家也可以點小辣 完全可以😌接受 輕鬆吃~~

脆魚皮(半份)

魚皮餃(半份)
豆腐(半份)
爆醬紅糖糍粑
金菇(半份)
鮮脆響鈴(半份)
羊肉片(半份)
魚皮餃(半份)
豆腐(半份)
爆醬紅糖糍粑
金菇(半份)
鮮脆響鈴(半份)
羊肉片(半份)
生根(半份)
2024-05-27 66 views
去黃埔睇戲加搵食, 黃埔地鐵站A出口一出就會見到好多小店餐廳, 行左一個圈決定去呢間烏蠅館食, 因為佢個名好攪笑, 裡面中式裝修, 好多卡位, 環境都幾乾淨。.呢間主打食烤魚, 再打邊爐咁, 魚就有3種魚揀- 珍珠斑, 海鱸魚同清江魚, 珍珠斑係滑既, 不過我周不時都會食, 所以最後叫左少食既清江魚$348。·蒜香烤魚本身有洋蔥, 木耳既配配菜, 蒜香味濃, 魚本身肉質滑嫩, 厚身,估唔到一路煮都唔會點硬, 食極都好似仲有肉咁, 都幾多。夜晚都唔想食得咁油, 好在佢有唔辣既味道-蒜香烤魚 , 仲可以少油, 少鹽。.因為魚就要時間整, 所以落左個主食先慢慢叫其他配菜小食。青椒皮蛋 $28唔太辣, 冰冰涼涼, 皮蛋本身既質感都唔錯。燒雞皮 2串 $20燒得好脆口, 仲有孜然同芝麻係上面好惹味。烤腩肉串 2串 $16唔會烤得過硬, 保留到本身腩肉既彈滑。仲叫左幾樣加落烤魚到, 最後係食唔完的, 因為條魚實在係厚肉: 風琴豆腐串, 萵筍片, 四川寬粉。西瓜啵啵沙冰 $32呢度既飲品都有驚喜, 沙冰面頭有一層酸酸甜甜既乳酪咁, 最底就有啵啵珠, 加埋清甜既西瓜沙冰真係好正。藍天白雲 $34都係有

去黃埔睇戲加搵食,
黃埔地鐵站A出口一出就會見到好多小店餐廳,
行左一個圈決定去呢間烏蠅館食,
呢間主打食烤魚, 再打邊爐咁,
魚就有3種魚揀- 珍珠斑, 海鱸魚同清江魚,
蒜香烤魚本身有洋蔥, 木耳既配配菜, 蒜香味濃,
魚本身肉質滑嫩, 厚身,估唔到一路煮都唔會點硬,
食極都好似仲有肉咁, 都幾多。

因為魚就要時間整, 所以落左個主食先慢慢叫其他配菜小食。
青椒皮蛋 $28
唔太辣, 冰冰涼涼, 皮蛋本身既質感都唔錯。

燒雞皮 2串 $20
燒得好脆口, 仲有孜然同芝麻係上面好惹味。
烤腩肉串 2串 $16
唔會烤得過硬, 保留到本身腩肉既彈滑。

西瓜啵啵沙冰 $32

藍天白雲 $34
都係有3層, 橙色白色藍色, 真係冇改錯名, 飲落就係荔枝肉露既味, 唔會太甜。

整體呢間係值得去食, 有誠意。
  • 蒜香烤清江魚
  • 燒腩肉串
有人突然間話好耐冇食過烤魚,事不宜遲,小妹即刻搵咗間出名食烤魚既烤魚店帶佢去😜我地食左:👉🏻蒜香烤✨清江魚 ✨ $348條魚大約重700-800g,上枱見到都好肥美大條,3、4個人share都仲🉐️!經過先烤後煮既清江魚肉質結實細滑,味道鮮美之餘仲要冇乜細骨,怕骨人士都啱食😍用呢個超濃蒜香味既金湯煮多陣再食,真係香到唔識講😜✨燒雞皮兩串✨ $20雞皮燒到好香脆,脆卜卜到好似食緊雞味既薯片咁!😋✨烤腩肉串兩串✨ $16肥瘦均勻既五花腩外層燒到微微焦香兼脆脆地,入口油香十足,肉質仲好有彈性!✨白茶奶皇球✨ $32加入左白茶製成既奶皇球金黃酥脆,外層炸皮唔算厚,入面d奶皇餡濃郁又細膩,入口即化咁,我朋友勁快就將佢秒哂😋✨脆魚皮✨ $38新鮮魚皮經過烘烤後酥脆可口,就咁食或者點湯食都-樣咁好食🤞🏻✨自家粒粒粟米餃✨ $68呢個店家自製既粒粒粟米餃皮薄餡靚,薄薄既餃子皮入面系滿滿既粟米豬肉餡,佢個大細仲要超啱我嘴型!最啱梨個一口吞😜✨萵筍片✨ $28新鮮脆嫩,好有口感!✨脆脆午餐肉✨ $48炸到外脆內軟既午餐肉真係好香口,-食就停唔到口!✨紅糖味桃膠✨ $20加入左紅糖既Q彈桃膠個頭唔細又完整,味

我地食左:👉🏻

蒜香烤✨清江魚 ✨ $348

✨燒雞皮兩串✨ $20

雞皮燒到好香脆,脆卜卜到好似食緊雞味既薯片咁!😋

✨烤腩肉串兩串✨ $16

✨白茶奶皇球✨ $32

✨脆魚皮✨ $38

✨自家粒粒粟米餃✨ $68

✨萵筍片✨ $28

新鮮脆嫩,好有口感!

✨脆脆午餐肉✨ $48

炸到外脆內軟既午餐肉真係好香口,-食就停唔到口!

✨紅糖味桃膠✨ $20

加入左紅糖既Q彈桃膠個頭唔細又完整,味道香醇又濃郁!加埋面頭既多款果乾、堅果-齊食,味道仲會更加豐富,口感更加多重添!🤟🏻

✨黑糖雪燕鮮奶✨ $28

呢杯黑糖雪燕鮮奶入面d雪燕好多,夠哂足料,黑糖味又重,加埋咁綿密滑順既質感真心冇得輸🤟🏻

🛑烏蠅館(永榮樓)

📍紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖

港鐵黃埔站A出口,步行約3分鐘
今日咁啱去開紅磡個邊 食左一間好特別嘅餐廳 ❣️ 經朋友勁力推介下 我最近第一次去試咗烏蠅館嘅食物 真係好有驚喜!😝😝首先 佢哋嘅烤魚超級好味⭐️ 我地揀左蒜香海鱸魚 烤魚好新鮮 煮得剛剛好 魚肉鮮嫩多汁👍 再配上蒜香味道 真係令人回味無窮🥳等上烤魚之前 我地叫左個小食 就係四川酥肉~ 炸酥肉都係烏蠅館嘅招牌菜之一 我試咗之後真係心都酥醉埋🤪 香脆嘅外皮配上多汁嘅酥肉 少少麻辣嘅味道令人上癮 一啖接一啖 真係停唔到口😆佢哋嘅鮮脆響鈴同樣咁正🫶🏻打邊爐必嗌!! 佢地吸曬烤魚勁香勁鮮嘅汁 入口簡單係嚐到第二個層次嘅好味道😋😋另外 烏蠅館嘅滷牛筋同精選牛板腱絕對唔可以錯過 火鍋必備嘅兩寶❣️滷牛筋咬落去有嚼勁 😚配上獨特嘅滷汁 味道豐富🤩而精選牛板腱則嫩滑多汁😀每一口都令人陶醉😗一定要試下佢哋嘅檸檬蝶豆花凍飲🦋 杯野非常清新 檸檬味道酸酸甜甜 令人舒爽 好開胃 食烤魚必點~我亦試咗佢哋嘅黑糖珍珠鮮奶 飲落去好濃郁香甜 🧋 珍珠口感Q彈 🥰真係一杯令人滿足嘅飲品🥳最後 我強烈推薦提子啵陂沙冰⭐️佢勁清涼解渴 提子嘅酸甜味道同沙冰嘅口感完美結合 啱曬火鍋時飲返啖!! 總括而言 烏蠅館真係一間值得一試嘅餐
今日咁啱去開紅磡個邊 食左一間好特別嘅餐廳 ❣️

再配上蒜香味道 真係令人回味無窮🥳

總括而言 烏蠅館真係一間值得一試嘅餐廳💓佢哋嘅菜式多樣化 口味獨特 無論係主菜定特飲 都有驚喜等緊你💖如果你鍾意探索新嘅食物體驗 呢度絕對係一個好選擇🤩
2024-05-17 48 views
食烤魚火鍋同時,仲有手搖飲品、甜品、燒烤等等可以揀噶烤魚店唔多,👅招牌香辣烤魚清江魚魚骨唔多,啖啖肉😋餐廳已經將魚肉魚骨分離開,等盤魚煮滾之後就可以加配料落去一齊煮黎食,魚肉質結實得黎好嫩滑,唔會散嗖嗖,烤焦的魚皮食落好惹味✨每次食四川火鍋我都會點海帶苗同埋牛肉,嫩口噶海帶苗真係食極都唔厭😆👅川式芹菜牛肉紅油水餃紅油抄手食得多,紅油水餃真係第一次食。自家手工製作噶水餃十分精緻,秘制芹菜牛肉餡夠曬創意,麻辣紅油味道恰到好處。👅蒜泥白肉肥瘦均勻噶豬腩肉切到薄一薄,食落完全唔覺得肥膩,完全無罪惡感🤤👅烤腩肉串將提早醃製好的腩肉串燒至乾身,散發出陣陣燒肉香,豬皮咬落煙煙韌韌,好有口感。👅四川酥肉酥肉是四川名小食之一,香脆的炸粉入邊包住鮮嫩的豬肉條,外脆裏嫩,食唔停😆👅爆漿紅糖糍粑以往噶紅糖糍粑兩者是分開的,多多紅糖都好似唔夠點咁,尼碟普普通通噶糍粑裡面竟然裝滿紅糖醬,一咬即爆真係好好食😋👅黑糖冰粉鮮奶驚肥噶我揀左尼杯相對上低卡噶黑糖冰粉鮮奶,飲落去無咁甜,好似飲緊仙草奶茶咁,真係好好味啊!

👅招牌香辣烤魚

👅爆漿紅糖糍粑

👅黑糖冰粉鮮奶

• 招牌香辣烤魚
2024-05-16 37 views
午市烤魚套餐,清江魚,魚肉烤得恰到好處,外皮微微焦脆,內裡鮮嫩多汁。特別值得一提的是魚肉上的蒜香調味,使得整道菜品增添了濃厚的風味。此外,套餐還附帶了一份配菜,包括蘿蔔片、蓮藕片和雲耳。這些配菜新鮮爽口,為整體口感提供了豐富的層次感。麻辣豬耳絲是我最喜歡的一道。豬耳切得細絲狀,入口韌而不膩,搭配麻辣調味,辣中帶麻,令人回味無窮。四川酥肉則是另一款令人驚艷的小吃,外皮炸得酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,吃起來香氣四溢。此外,薑汁豇豆和涼拌雲耳兩道小吃也都表現出色,風味清新,口感爽脆。

2024-05-11 48 views
今日我和先生兩個人,去紅磡食最愛的烤魚。清江魚肥美鮮甜滑溜,蒜味香濃不辣很惹味。一條魚兩人吃已半飽,加雲吞粉絲多些蔬菜,不需要叫其它肉類了。最後來碗桂花味冰粉,解膩還解口中的蒜味。還有兩杯凍飲好精采!.蒜香味香濃,雖然加了幾次湯,仍然香濃惹味。從粉絲的顏色已見到它索滿湯汁,粉絲間還有粒粒蒜蓉,超級好食,必定要叫。食完魚用蔬菜打邊爐很滿足。店家自製,新鮮!已預先灼至七成熟,細心。好多桂花!兩杯凍飲好飲。

今日我和先生兩個人,
去紅磡食最愛的烤魚。
清江魚肥美鮮甜滑溜,
蒜味香濃不辣很惹味。
一條魚兩人吃已半飽,
加雲吞粉絲多些蔬菜,
不需要叫其它肉類了。
最後來碗桂花味冰粉,
解膩還解口中的蒜味。
還有兩杯凍飲好精采!

蒜香味香濃,雖然加了幾次湯,仍然香濃惹味。

食完魚用蔬菜打邊爐很滿足。

店家自製,新鮮!已預先灼至七成熟,細心。

好多桂花!

兩杯凍飲好飲。

2024-05-11
2024-04-26 80 views
今日去到黃埔想食烤魚,經過見到呢間就入去試吓。首先嗌咗一份青椒皮蛋,比起譚仔嗰個酸少少,唔算好辣幾好味。炸雞皮$20 不過不失,乾身,不過份量唔係特別多。今次揀左招牌香辣海爐魚$298,烤魚🐟嚟到,個面比較乾身,表面落咗大量嘅孜然粉同芝麻,啖啖肉!不過魚肉本身食唔到有調味,要靠湯汁。配菜就有白菜$32同寬粉$28,白菜份量好多,洗得好乾淨,值得一讚。如果想食烤魚都係一個唔錯嘅選擇,見到不斷有好多外賣訂單叫冒菜下次會再試下🤣
今日去到黃埔想食烤魚,經過見到呢間就入去試吓。

首先嗌咗一份青椒皮蛋,比起譚仔嗰個酸少少,唔算好辣幾好味。

炸雞皮$20 不過不失,乾身,不過份量唔係特別多。

2024-04-26