2020-04-04 344 views
同女友黎葵廣行街,女友話肚餓要食野,咁就同佢行下有邊。經過百德,女友話想食車仔麵,我冇所謂,就坐低點餐。下午三點左右,唔知係唔係tea time, 定係武 漢 肺炎影響,叫一麵三餸可以送杯野飲(只限加6蚊既,加9蚊唔包)女友點左米線加牛腩,腐竹,蘿蔔,我就粗麵加魚蛋午餐肉。2個黎左就撈埋一齊食。先講麵底,米線好硬,唔岩口味,粗麵還可以。蘿蔔有汁冇渣,但咬落去,入面竟然係凍既,而且有陣苦苦地既味,真係o左咀,午餐肉味道ok, 不過太易散,辣魚蛋算好,夠入味,但係都唔多彈牙,牛腩都ok,不過又係唔夠淋。最大問題係,車仔麵竟然冇湯選,得大中小辣比你選,咖哩,沙爹,腩汁呢啲竟然冇。樓上同鋪冇車仔麵賣,但係都有咖哩麵,點解下面呢間車仔麵會冇呢?女友食左一半左右已經食唔落(付圖),下次再黎行,應該會剔除呢間鋪。
車仔麵