多年冇離堅尼地城哩度真係變左好多,今天慶祝紀念日老公訂左哩邊間餐廳 😍 一離到門口藍黃色既設計恍惚置身於威尼斯的街頭 🥰 (對於最近沒有出行計畫既我真係十分驚喜)推開門入去裡面的氣氛設計也是令人十分舒服 😌🐙 八爪魚生薄片薄切既魚片已經撒有煙熏檸檬汁係上面,吃既時候卷住煙熏亞支竹或者海露笋,可以更加豐富味蕾層次,唔卷既話就比較清新哦 😋🐮 慢煮小牛肉片來自小牛肉的甜美切片,慢煮直到鮮嫩多汁,上面撒有吞拿魚醬混合一起,一樣想口感豐富搭配水瓜榴哦 😋🍝 白酒煮蜆扁意粉蜆肉十分鮮嫩,大只之餘,沒霖到挑起意粉下麵仲收埋唔少,數左下一共有十只哦 😘 雖然有白酒汁,但唔濃,保留了蜆肉的新嫩還提升了食物的味道 🤩🍕 烤肉至尊披薩風乾猪面頰肉、自家制辣猪肉牛丸、烟肉的搭配上芝士,一定要新鮮趁熱吃哦 🤭 薄底烤得脆脆的,實在太贊了!🍨 義大利咖啡雪糕原來係香草味球淋上特濃咖啡 🤣 咪話,分開係自己碟吃既時候,覺得融化就似一幅畫 😍🍹 Espresso Martini/Elderflower Lemonade完全顏值之上,咖啡與Martini既配搭出乎預料既特別,奶泡上面仲撒有幾顆咖啡豆 🤩接骨木花平時比

🐙 八爪魚生薄片

🐮 慢煮小牛肉片

🍝 白酒煮蜆扁意粉

🍕 烤肉至尊披薩

🍨 義大利咖啡雪糕

接骨木花平時比較少叫,搭配檸檬既清新,酸酸真係好特別,哩杯係無酒精的飲品哦,十分適合女生 🥰

非常值得一提係按順序上菜的哦 🥰 店員主要英文溝通,就算英文差,餐牌都有中文,唔使怕醜 🤓 佢地都十分nice哦,有個會廣東話既會遷就我們轉翻頻道 🤣

餐前水有氣和普通可以選擇,門口位置如果不怕熱既話,出片真係好好睇,啱好我果陣坐滿,出離見到有空位立刻去硬翻幾張,全部都成功好睇😆