2009-08-11 115 views
呢間意大利餐廳响公司附近, 都開左成年, 一路冇去食晏嘅原因係set lunch價錢唔算平(HK$128+10%), 而且lunch經過都唔多覺有客, 無謂冒險. 今日終於一試都係因為附近想試嘅新餐廳都差不多試過晒, 未試果d又訂唔到枱, 上過黎openrice雖然食評唔多, 但平均評分都不差, 有成3.7分, 於是一行5人今日就黎左, 點知……..個場頗細, 但唔迫, 都ok.佢個餐牌全英文, 有幾個意大利食物名詞, 唔知佢係mud, 咪問吓個waitress囉, 佢都係解釋唔到比我地聽…..麵包: 有d乾, 而且枱面得橄欖油, 冇醋頭盤: Antipasti和湯, 二選一Antipasti: 聽講d菜有d係苦嘅, 不太新鮮湯: Minestrone, 勁咸主菜:我d 同事嗜牛, 一於好勇敢咁叫左個 Veal XXXXXX (就係唔知個字係 mud果個), 原來係兩片薄薄的牛, 痴住片烟肉, 伴住d 菜咁, 女士食都未必夠飽, 男士食就更加唔駛講.而我與另一位同事就選茄汁三文魚天使面, 呢個合格, 如果個餐係收$70的話.飲品:餐牌上的coffee and tea 係cros

個場頗細, 但唔迫, 都ok.

麵包:
有d乾, 而且枱面得橄欖油, 冇醋

頭盤: Antipasti和湯, 二選一
Antipasti: 聽講d菜有d係苦嘅, 不太新鮮
湯: Minestrone, 勁咸

主菜:

飲品:
餐牌上的coffee and tea 係cross out 左個coffee 的, 解釋係coffee machine壞左, 冏….. 焗住飲檸檬茶, 我飲熱的, 味道就冇mud點, 但切檸檬刀功就一流, 每片呈半圓形, 我分到有3片; 而凍果兩杯, 我見到每杯有3-4個半圓形, 聽講冇檸檬味亦唔覺有茶味.

甜品:
見到有四款, 最吸引的是Black Forest, 我地眼見其他人d cake每份都有八分一個cake咁上下的size, 咁就問 吓個waiter剩底果d Black Forest可以切到幾多份啦, 佢話5份, 咁咪要晒佢囉, 點知黎到每一份絕對冇八分一嘅size, 而5碟都大小不一, 有份仲好似一開二咁, 好有被騙嘅感覺囉! 而好彩嘅係佢唔算好食囉.

到比錢果陣, 一句多謝都冇, 其實成餐飯, 無論個waiter or waitress 都面黑黑, 冇笑容.

所以無論食物同服務, 係喺一間茶餐廳的水準以下. 但價錢就茶餐廳x3.
2009-08-11
$140 (Lunch)