2018-12-26
一坐低就有茶飲,係菊花八寶茶,幾特別,感覺係好養生健康。是日燉湯($42),每日都有唔同,呢個係有蟲草花同豬𦟌,見到細細個燉盅塞滿湯料,絕對真材實料,飲落好似媽咪煲既靚湯,絕對唔係出面求其既例湯。土魷蓮藕煎肉餅($88),蒸肉餅就食得多,煎既版本比較少食,欣賞佢整到每件細細件,而且煎得金黃,食落好香口,入面仲有d肉汁,仲有蓮藕粒增加口感,餸飯一流。籠仔蒸龍躉腩($148),雖然我平時唔太鍾意食魚,因為怕腥,但呢個我都食左幾舊,值得一讚。魚肉新鮮肉質爽滑結實,仲有粉絲同豆卜索晒d精華,但蒜味可以再香d。黃金蝦($178),每隻蝦都沾上厚厚既咸蛋黃,超級邪惡!咸蛋黃既鹹香令到成道菜非常惹味可口,蝦肉爽口彈牙,令我忍唔住一隻接一隻放入口。蟹肉扒西蘭花($88),最後揀左個清清地既蔬菜,蟹肉茨汁清甜配上我最喜歡吃既西蘭花,清新一下味蕾。
一坐低就有茶飲,係菊花八寶茶,幾特別,感覺係好養生健康。