2020-10-02
黎到上環搵食都想食平民啲 經過見到餃子店就緊係入去食啦14:30左右 入面都有3枱客餐牌簡單 一係5粒餃子 一係8粒 一係5粒加上海麵/米線至於餃子味道就超多啦我叫咗5粒雞肉冬菇木耳餃+上海麵 ($43)份量ok 餃子大大隻 麵就唔多湯底飲落清清地 又真係有豬骨味😋佢係花膠淮山豬骨湯 主張完全冇味精 健康又入味上海麵就麻麻地 唔夠彈牙 略為淋 如果可以煲短時間啲 令麵條硬身啲 一定好食啲☺️🥟餃子都係自己包 每隻大大隻咁 餡料多 佢啲雞肉 冬菇 木耳 已經攪到變咗蓉咁 所以食唔到一舊舊肉 唯一係木耳一片片 咬落少少爽口 有質感至於味道 好鐘意佢唔係好似一般餃子咁 落好多麻油同豉油依個食落味道淡淡地 不過又有陣好特別嘅味 少少似藥膳味?? 不過餃子皮略為厚咗啲 但係我自己覺得佢個皮好有嚼口-味道唔錯嘅 如果淨係食餃子8隻 會俾4星唯一真係麵質未如預期服務好好 老闆們親自出手落單 下廚 好有禮貌明顯係本土小店 盡心盡力👍🏻環境都ok 份量啱啱好夠一個人食 大食啲可能要叫下小食或者飲品上環搵食 又on budget 又想健康少少 可以試一試! 支持小店
都想食平民啲 經過見到餃子店就緊係入去食啦
14:30左右 入面都有3枱客
餐牌簡單 一係5粒餃子 一係8粒 一係5粒加上海麵/米線
至於餃子味道就超多啦
我叫咗5粒雞肉冬菇木耳餃+上海麵 ($43)
份量ok 餃子大大隻 麵就唔多
湯底飲落清清地 又真係有豬骨味😋
佢係花膠淮山豬骨湯 主張完全冇味精 健康又入味
🥟餃子都係自己包 每隻大大隻咁
至於味道 好鐘意佢唔係好似一般餃子咁 落好多麻油同豉油
依個食落味道淡淡地 不過又有陣好特別嘅味 少少似藥膳味??
不過餃子皮略為厚咗啲 但係我自己覺得佢個皮好有嚼口
味道唔錯嘅 如果淨係食餃子8隻 會俾4星