2018-09-23 188 views
平時好少過海嘅我,每次過海都係搵家姐食飯,所以都會直接喺世貿中心搵食,基本上都唔使周圍去,因為呢度啲嘢實在好食!我今日亦都唔例外嚟到呢度食泰國菜!講真呢度嘅泰國菜真係好食又正宗!不過記得一定要卜位!泰式鮮蝦刺身:新鮮,爽口彈牙,佢哋個辣汁我最鍾意泰式燉花膠:必食,因為真係超抵食,用料十足!酸甜魚:平時中國菜食得多,泰式嘅我都係第一次,估唔到比中國菜多咗分酸辣味,好食好多,而且條魚多肉肉厚!又香又脆18巷拼盤:他們招牌拼盤小食差唔多每一張枱都會叫,因為咩都有啲,全部都係新鮮炸出嚟!秘製黑椒炒蟹:隻蟹大過我手掌,炒得好香,係有少少辣,家姐都接受到,因為夠辣先夠香!辣豆醬炒椰菜苗: 呢個辣到又剛剛好,每一條菜都掛上適量醬汁,加碗白飯一流!嘢食好食之外佢哋嘅飲品都唔錯,泰式奶茶基本上係我去過咁多間泰國菜館最正宗的一家!甚至乎龍眼冰啲龍眼有半個杯咁多,真係讚!最後佢哋嘅甜品都好好食的!椰汁西米糕,芒果糯米飯,一定係食完泰國菜必配的甜品

泰式鮮蝦刺身:新鮮,爽口彈牙,佢哋個辣汁我最鍾意

泰式燉花膠:必食,因為真係超抵食,用料十足!