2018-06-10 25 views
最近食西餐食到好厭倦,想試下新野,聽講天后近年開左好多高質食店,就試下佢!今次食呢間日式燒烤店叫海魂燒,坐位唔多,所以氣氛好親切,而且店員都好友善!我同朋友叫左個二人餐,首先黎左蟹籽沙律同一口海膽帆立貝一粒微微燒過既海膽入面夾左滿滿既海膽,果種鮮甜double既感覺,真係唔食過唔會感受到!跟住上左天婦羅併盤膽同燒日本廣島蠔,大大隻既蠔加左蒜頭同蟹籽,一咬落去蠔鮮咪必晒出黎,太好食!之後上鐵板和牛同mini burger, 和牛牛味十分濃郁,就甘食已經好好食,如果加埋mini burger食更加可以中和油膩感,恰到好處!甜品好特別,係炸湯圓!原來甘食法又ok wor! 呢間海魂燒係我推薦既無得彈食店之一,一定要試!

我同朋友叫左個二人餐,首先黎左蟹籽沙律同一口海膽帆立貝

甜品好特別,係炸湯圓!原來甘食法又ok wor!

呢間海魂燒係我推薦既無得彈食店之一,一定要試!
$250 (Dinner)
  • 一口帆立貝海膽