2018-08-02
話說星期四要同一個朋友去到旺角信和中心租渡假屋,咁我就1家5口加埋我一個朋友決定去小曼中心搵放題食,上到去逐間逐間睇,但係間間都好多人,我哋開頭以為閑日唔會有咁多人點知係錯嘅,我哋由最高嗰層慢慢行落去睇,點知去到呢一層一間係唔需要等位,入邊仲有好多空位,因為唔想小朋友餓得太耐所以決定唔理咁多食咗先講。服務態度就一定冇咁好,大部份嘅事普通話,全部都好似唔係好想做咁樣,過都明白可能佢哋平時返工係好辛苦。講返食物先,款式嘅選擇係比較少,但係都明白一分錢一分貨,呢一間放題係成幢中心來講算平嘅一間,所以佢選擇少好多我都明白嘅。魚生來講當年係好大浸雪味,但係都仲食得出有啲魚生味嘅,但係赤貝呢就完全冇味,只係食緊一舊爽口嘅嘢。壽司嘅款式當然都係算少喇,但係難得佢有海膽手卷咁我梗係要來試吓啦,但係啲海膽係成埋水咁樣,見到有少少唔開胃嘅,但係都明白到咁平嘅放題,點會有靚嘅海膽食呢?熟食嚟講都不過不失啦,串燒呢就反而係燒得乾身嘅,不過就冇咩點落調味料,所以味道就淡,炸蝦天婦羅都係冇落到調味料嘅。唯一需要特別講嘅就係一個炒蜆,唔知佢係咪因為放左好耐,首先佢上枱嘅時候已經唔係熱㗎啦, 汁料仲要係變成啫喱一樣,
熟食嚟講都不過不失啦,串燒呢就反而係燒得乾身嘅,不過就冇咩點落調味料,所以味道就淡,炸蝦天婦羅都係冇落到調味料嘅。唯一需要特別講嘅就係一個炒蜆,唔知佢係咪因為放左好耐,首先佢上枱嘅時候已經唔係熱㗎啦, 汁料仲要係變成啫喱一樣,有啲難入口。
另外有個送嘅芝士焗蠔,每人一隻,不過好好細隻所以睇唔到咁滯,個面都係有一堆沙律汁。飲品呢就係自己係個雪櫃到攞罐裝飲品。
呢度果然係睇冇得揀嘅情況下唯一嘅選擇,不過如果係都唔會再嚟啦。