2021-05-30 30 views
今日同朋友去完黃金,經過福榮街見到間小店裝修幾精緻,冷氣又唔錯,入咗食佢個晚餐。朋友點左一個餃子套餐,套餐有很多選擇,你可以選擇不同嘅餃子有七種味道,有部份特色餃子好似松露雞肉及和牛,佢哋湯底都有五個選擇,你可以選擇正常嘅特濃雞湯,豆乳豬骨湯或者加錢叫花膠雞湯,秘製濃湯及秘製酸湯。你仲可以揀一個涼菜,醬菜及豆漿飲品。套餐上菜好精緻有個木盤載着,有少少和風嘅味道,松露雞肉餃子味道幾清甜,松露味唔會太過分,少少菇香點綴,非常唔錯。個花膠湯底好香濃又足料,有兩隻雞腳同埋三塊花膠,非常之豐富,雞湯絕對值得一讚,超級濃郁,入口有少少黏口,感覺完全係一碗老火湯,配埋花膠非常之好味,醬油腌漬牛蒡,好清爽,食嘅時候加埋佢哋嘅菜甫,非常之開胃。我就揀咗上海面嘅套餐,可以選擇有四個嘅主食,湯底,前菜,醬菜及飲品都可以自由配搭。主食嘅秘製醬脆手撕雞,非常之大碟,面頭有炸脆了嘅雞皮,非常之驚喜,手撕雞加上秘製醬汁非常之惹味,手撕雞下面仲有少少蓮藕及青瓜絲,可以清一清個口腔,中和下濃味感,估唔到小店嘅手撕雞都做得咁出色。上海麵我配上雞湯,同朋友個湯底係一樣,都係非常之香濃,加埋香辣醬甫,食下食下我哋兩個說整個湯
上海麵我配上雞湯,同朋友個湯底係一樣,都係非常之香濃,加埋香辣醬甫,食下食下我哋兩個說整個湯底都飲晒,一滴都冇剩,勁誇張!