2021-05-23
今日同大家介紹嘅呢間餐廳位於大角咀,小編見到佢嘅餐廳設計以飛機✈️做主題真係好特別😍所以就慕名去試啦!🐾環境未入餐廳已經俾佢嘅外牆吸引咗🤣真係好似架飛機咁😍有飛機嘅弧度同窗😍像真度好高!門口有平時去旅行必影嘅登機閘口😇就算而家疫情飛唔到嚟呢到打卡都可以止下旅行癮呀🤤入到餐廳簡直不得了,成個裝修同機艙一樣😙小編有幸坐到喺“離境大堂”嘅隔離😍 餐枱亦印有“安坐時請扣上安全帶”等等嘅告示☺️設計得好仔細😍座位後面有大大塊航班表😃真係好有去旅行嘅感覺!如果大家想坐商務機艙座位,就記得訂位時講明啦😉因為都幾搶手!我地嗌咗個Business Class 嘅dinner set ($598+1)✈️包括頭盤🫔、沙律🥗、餐湯🥣、2個main course🥩同甜品🍰 個餐真係好扺食同大份🤣食到小編同朋友飽到捧住個肚走🤪🦀頭盤-香煎蟹餅配芒果莎莎Total 三件,個莎莎醬好特別😋唔似出面現成嗰啲😛芒果帶有少少酸味,同餐廳自己調製嘅醬汁好夾😋蟹餅亦到煎得好好,唔會散出嚟,而且都有幾多蟹肉🥰都幾扺食!🥗沙律- 煙三文魚沙律菜好新鮮,同平時食到嘅沙律菜一樣😊而且份量適中醬汁係Caesar salad嘅汁,配埋脆脆麵包
🐾環境
🦀頭盤-香煎蟹餅配芒果莎莎
🥗沙律- 煙三文魚沙律
菜好新鮮,同平時食到嘅沙律菜一樣😊而且份量適中醬汁係Caesar salad嘅汁,配埋脆脆麵包粒味道都幾唔錯🥰
🥣餐湯-黑松露野菌忌廉湯
松露味道突出,而且餐廳落咗啲松露油落個湯到🥰令整個湯嘅味道更加濃郁😚而且個湯更有粒粒蘑菇肉,絕對係真材實料!
🐮主菜一-燒美國牛小排
我地order 咗5成,上菜時見到擺盤都幾靚😇牛肉嘅肉質非常嫩滑😍煎得好香,牛嘅香味喺口入面留有餘香🤪伴碟嘅薯仔塊焗得超香脆,搞到小編同朋友仔爭食添🤣
🐔主菜二- 西班牙蒜片雞
雞脾肉非常嫩滑,但雞胸就有少少“鞋”🤥主要嘅汁係蕃茄汁,加埋炸過嘅蒜片成個配搭非常惹味同開胃😍2個人食哂成碟真係夠哂飽😌
🍰甜品-朱古力心太軟+朱古力mousse
呢個係小編“最鐘意甜品排行榜”排名第二嘅甜品☺️心太軟即叫即焗🥰外層焗得香軟😉切開之後流心效果顯著,朱古力醬濃郁😙同旁邊嘅唔太甜豆腐雪糕形成強烈嘅對比,兩樣一齊食就啱啱好啦😉
*餐廳設加一服務費
🌟7/10