2020-11-08
呢個奧巴馬至愛既Five guys嚟咗香港之後開到成巷成市,逆市都照開分店,係灣仔返工既我呢日就嚟到放縱一下,買咗佢signature既burger同milkshake外賣做lunch。呢度好signature唔少得放喺門口一箱箱任拎既花生,而且burger既配料同醬汁都係任你mix&match,milkshake都係,又唔使額外加錢,鍾意點配搭都得。Cheeseburger (Lettuce, Tomato, Grilled onion, Grilled mushroom, Relish, Mayo, Ketchup)買返黎嘅burger用錫紙包住,不過唔係好發揮到keep warm既效果,個包唔夠熱,而且面頭既麵包吸晒倒汗水,變得比較腍,口感上就唔係幾好。入面既配料好多,中間既beef patty有少許牛味,食落唔會太實又唔會太鬆散,啱啱好,配埋炒過既洋蔥、蘑菇等配料,好滿足。Five Guys Shake (Malted milk, coffee, oreo)呢個milkshake比到驚喜,我叫咗3款材料mix&match,一入口係香甜既麥芽味,之後就係微苦既咖啡味中和返甜味,最
呢個milkshake比到驚喜,我叫咗3款材料mix&match,一入口係香甜既麥芽味,之後就係微苦既咖啡味中和返甜味,最後仲食到唔少粒粒oreo,好足料,而且milkshake口感好綿滑,一啲都唔會甜,飲多幾啖都唔會怕漏。
人均消費:$140
推介指數(10分為滿分):7.5分