2022-06-06 185 views
對於一間曾經榮獲 "米芝蓮推介的餐廳" 各位會唔會睇高一線 ? 認真便輸了 , 這一間 "泰潮" 曾經於 2011-2020 都獲 "米芝蓮推介" 的餐廳 , 我試過之後就覺得有點名過於實了 ~沒有仔細去研究過 , 究竟是哪一道菜式獲得米芝蓮推介 , 但作為一間餐廳 , 任何食物都應該有返些少水準 , 就是了 ....泰式鹵水牛筋腩飯 : 我食過的鹵水牛筋腩飯定 , 並唔算少 , 這店的算是失敗的一種 , 牛筋 & 牛腩 並唔夠腍 , 肉質又鞋又硬 , 個鹵水汁 "杰韃韃" 得好似漿糊一樣 , 但味道並不濃郁 , 亦不夠香 , 只是一味死鹹 ; 基本上牛筋牛腩只要煮得夠時間 , 個鹵水汁控制得好 , 唔會差得去邊 .... 都可以煮成咁樣 , 真失敗 ~唔好話我口臭 , 街邊嗰啲蘿蔔牛腩 , 都肯定好過佢多多聲 ~就連杯泰式檸檬茶都冇乜料到 , 真失望 ~本篇完 ~

就連杯泰式檸檬茶都冇乜料到 , 真失望 ~

本篇完 ~