2018-03-27
難得老公話同兩個小朋友去長洲喎⋯⋯咁就一行人5個同工人姐姐一齊去囉!! 長洲真係唔熟, 周圍行下, 本來諗住揾長洲糯米糍, 點知揾咗好耐, 行到小朋友話肚餓了, 又咁啱見到新開嘅呢間店。。 好乾淨, 見佢咁乾淨, 我地就入咗去! 我叫咗一碗义燒烏冬。。。呢個烏冬一嚟到,(嗰湯好鬼香,香到, 小朋友唔等我夾就已經自行解決)相都冇得影。。。 行入門口時有一枱客人, 見到佢嗰三文魚鬆蟹籽飯好似都ok, 小朋友話要食,我地就叫咗一份囉。。 再加錢要咗杯台式奶茶。。杯奶茶真心好飲, 啲啫喱仲QQ的。。 好得呀👍🏻👍🏻個飯, 好食,料足,最緊要係, 我個仔係咁自己攞三文魚鬆嚟食, 證明好食! 之後老公叫咗份咖哩漢堡扒蛋包飯。。。睇賣相就🤤🤤 , 食落去, 啲漢堡扒成吋厚,真心正, 一啲都唔欺場! 價錢絕對係超值呀!!冇咗烏冬, 我唯有叫多嗰小食, 佢地推介咗炸芝士圈, 但其實唔平,但個老闆話, 你如果係芝士控, 一定要食! 見佢咁講, 就試啦!!! 哇哇哇, 得4 件咋........但係。。。食咗第一啖, 我嗰反應係, 駛唔駛呀。。咁香, 咁滑,仲要唔漏, 我一個人對嗰三件, 如果唔係老公叫停我
好乾淨, 見佢咁乾淨, 我地就入咗去!
杯奶茶真心好飲, 啲啫喱仲QQ的。。 好得呀👍🏻👍🏻
之後老公叫咗份咖哩漢堡扒蛋包飯。。。
哇哇哇, 得4 件咋........
芝士圈
但係。。。食咗第一啖, 我嗰反應係, 駛唔駛呀。。咁香, 咁滑,仲要唔漏, 我一個人對嗰三件, 如果唔係老公叫停我, 我自己一定食埋嗰件!
總之這一餐簡直係預料之外,驚喜得嚟又好食!
走嘅時候, 再外賣埋自家製雪條。。 個奶茶好正呀, 我個仔係咁話食我嗰條, 唔食老公的椰子味!