今日2020年2月25號( 我講我目前為止食嗰兩個月既心得,之前之後我唔知,戴頭盔)小弟因為喺嗰間餐廳附近做嘢(厚德商場),所以逢星期六日都去嗰邊食。 小弟之前食開對面嗰一間(其實唔錯只係多人)。但經同事介紹之後就喺依家百喜食。我去嗰邊食都係為海南雞飯同咖哩( 如果冇咗我係唔會去嗰邊食),目前為止未試過食到肚屙, 海南雞飯, 佢嘅飯有伴雞油, 配料有花生醃菜,有薑蔥同泰式辣醬, 當然有埋主角嘅無骨海南雞, 雞本身滑嫩, 冇乜可以挑剔嘅地方。咖哩冇記錯係馬來XX咖哩, 一碟咖哩一碟飯。 小弟比我鍾意先食料後食飯( 因為料多), 食到最後再將咖哩同飯撈埋一齊,一個字,爽。 本身咖哩唔太辣有啲似葡汁, 又唔會好似啲咖哩磚,味假。 佢本身有咖哩香, 椰香就唔覺有但算滑口。如果唔係要同客講嘢,其實我會食佢多,係唔差 只係唔想睇無線新聞其實都冇乜嘢。(雖然依家係咁播劉德華D片)對於餐廳我會比較注重品質同態度。餸菜目前就係食嗰兩個( 咖哩,海南雞)態度我一般要求唔高:唔黑面唔串就得( 之前食某間,好黃店但差態度)
小弟因為喺嗰間餐廳附近做嘢(厚德商場),
所以逢星期六日都去嗰邊食。
小弟之前食開對面嗰一間(其實唔錯只係多人)。
但經同事介紹之後就喺依家百喜食。
目前為止未試過食到肚屙,

咖哩冇記錯係馬來XX咖哩, 一碟咖哩一碟飯。
本身咖哩唔太辣有啲似葡汁, 又唔會好似啲咖哩磚,味假。
佢本身有咖哩香, 椰香就唔覺有但算滑口。
如果唔係要同客講嘢,其實我會食佢多,係唔差

對於餐廳我會比較注重品質同態度。
餸菜目前就係食嗰兩個( 咖哩,海南雞)

• 無骨海南雞
  • 咖哩(唔記得名)