2024-06-10
餐廳唔大, 但佈置得幾別緻, 都有少少泰國FEEL, 不過服務方面有待改進, 好幾次想搵店員都係低頭用緊電話, 完全冇理鋪面客人需要,一開始只係叫左三樣野食,但店員都落雨漏左單。1. 聖芭東酸辣鳳爪 $58呢道鳳爪份量唔算多,但鳳爪都好有咬口,而且都幾辣,果種辣唔係入口/食既時候既辣,係食完之後既後勁,真心辣到要搵野解辣!不過除左辣,其他味道都幾淡,酸味都完全唔夠。又唔係難食,但就係味道未到位咁。2. 辣椒膏金不換炒海鮮(配粉絲) $128呢個睇落好似幾好食咁,不過有一陣味...真係成個菜既敗筆,我既形容係...有陣「膠味」,仲要係成碟食物都有呢陣味,咁都真係忍唔住問左一問店員,我唔知佢理唔理解我所講既味道,但佢直接就話佢地用既辣椒膏係咁,佢講到咁,我都唯有接受。海鮮份量唔算多,有蜆、青口、蝦、魚等,大概每樣三件左右。粉絲好索汁,醬汁既份量都多。3. 泰式春雞(半隻) $88春雞真係好春雞,大概有6舊雞左右,但呢個菜...只係得好少好少醬汁,啲雞冇乜味道,肉質勁老勁嚡口,只係得雞腿正常少少冇咁嚡。4. 冬蔭公湯麵 $68有蝦有魷魚,都係每樣三件左右,豆卜就多少少,冬蔭公湯...少少辣,
1. 聖芭東酸辣鳳爪 $58
2. 辣椒膏金不換炒海鮮(配粉絲) $128
3. 泰式春雞(半隻) $88
4. 冬蔭公湯麵 $68
有蝦有魷魚,都係每樣三件左右,豆卜就多少少,冬蔭公湯...少少辣,少少酸,椰奶味重,但完全食唔出其他香料既味道,香茅、魚露、南薑、香茜葉等等,都完全食唔出,係幾失望!
(以上價錢未計加一服務費)