2017-09-24
同朋友喺旺角, 佢講起有晚深宵時分經過呢到,仲人頭湧湧, 返屋企上網search到間舖頭攞過獎㗎, 對佢念念不忘 ,今日搵埋我一齊嚟開餐招牌紅噹噹好易搵, 主打fusion點心, 我哋先點咗本月人氣 no. 1 嘅唔係老點小漢堡, 一碟兩個,裏面嘅漢堡係蝦膠同免治豬肉, 加上沙律醬, 生菜, 未試過喺點心店食過呢啲點心, 好味嗌埋人氣no. 2嘅鮮上肉響鈴腸, 滑滑嘅腸粉 包住脆脆嘅響鈴, 裏面仲有嘅蝦仁,三種不同口感鮮蝦肉餅竹筒飯,啲肉好滑,仲有原來係百米溝咗紅米,感覺好健康高湯魚翅灌湯餃 ,裏面有鮮蝦,魚肚,帶子,滿滿嘅魚翅, 啖湯真係好鮮甜鹹香黑魚子燒賣, 長方形木盒仔好精緻,一盒兩件, 兩個人一人一粒最好啦。冬筍鮮蝦餃都係用長放木盒仔, 鮮蝦夠新鮮。榴槤點心而家半價呀! 我哋叫咗個百分百感覺 榴槤撻 ,好濃郁榴槤味 ,榴槤迷必叫見到點心紙嘅點心相好可愛 ,四件又食唔曬,所以一人嗌咗一件, 細細件好得意, 甜品好滑, 甜度適中。呢餐晏晝 ,朋友一啲都冇老點
冬筍鮮蝦餃都係用長放木盒仔, 鮮蝦夠新鮮。
呢餐晏晝 ,朋友一啲都冇老點