2022-01-01 32 views
聖誕節又再次嚟到九町屋,為咗慶祝節日,叫咗師傅準備咗啲新鮮嘅刺身。今次有得食池魚同鱸魚。佢將兩條魚擺埋一齊,睇個圖都知道非常之大隻呀。肉質鮮甜,爽口,唔會係好薄一片。池魚口感爽脆,脂肪比例適中,入口清甜,魚油回甘。大家食完唔夠喉,於是又嗌多咗一條細魚,魴鮄。粉紅色和白色的魚生交集,肉質紮實鮮甜。當然啦,一定冇頭先嗰兩條咁肥美。之後就嗌左呢碟,半生熟牛肉(我哋唔知其實佢叫咩)。值得一讚嘅係佢下面嘅洋蔥,好甜。牛肉好嫩,唔會韌。肥牛蘆筍卷,蘆筍好嫩,唔會有根。幼幼一條,入邊都放咗好幾條㗎。肥牛雖然唔係啲咩特別野,但係依然唔係出邊好鞋嗰啲。車厘茄豚肉卷,呢個又係我哋特意叫師傅整嘅。因為我哋實在太鍾意食車厘茄。佢個豚肉呢係豬五花,車厘茄中和返肉嘅油膩。燒雞翼,黃金汁燒大蝦同原條燒茄子,呢三樣都係上次有點過嘅,所以今次都唔多講,有興趣嘅朋友呢,我哋歡迎可以睇返上一次嘅食評。汁燒魷魚筒,雖然size就比較細,但係味道呢都OK 㗎。用嚟送下酒,唔錯。茶漬飯,估唔到呢個都好好食,味道唔會過龍,又可以食下少少飯飽肚。豆腐野菜鍋,鍋物入邊係用返原條刺身嘅頭尾去熬製。諗都諗到非常甜,一個字,正!如果你哋有想

如果你哋有想食嘅刺身,都可以向師傅入貨。又或者佢都會介紹一啲當做嘅刺身,最緊要係價錢合理,又食到高質素嘅食物!
2021-12-25