2017-06-16
我好朋友住在深水埗一帶,佢常常帶我食好野。佢推介我嘗嘗新開小店以麵缐做賣點。我又見平平地不駛諗就入去試試。店舖非常光猛,又交通方便,簡單的一個晚餐是很好選擇。佢麵缐餐牌主要以上這個,仲有一些飯套歺及麵缐套歺。大部份62元一個麵缐加一個小食及甜品加野飮,野飲可以免費轉有益湯水。你知出來做野時時飲跟餐汽水,有得轉湯水是很好選擇。朋友是大謂王,挑戰癡心湯麵(豬軟骨、眼鏡牛肉、癡心雲吞、肥腸),這個因為多餸要加多$15跟餐。個眼鏡牛肉一試難忘,非常入味。其他配料不錯。我就叫左豆花小面,滷肉小小辣再豆化好match!大件又抵食。食豆腐人都滑d😋跟餐可以紅蔥頭雞,麻醬再配合青瓜絲、芝麻花生非常美味。雞又滑又不駛咬骨,啖啖肉,好正!小食香伴牛展,我冇諗過小食跟餐都可以咁大碟。食落甘香,一片片好滋味。佢個牛展不辣,食好多可以。朋友又話好想食麻辣抄手,辣辣地好嘢味。粒數又多。蟲草花燉湯每日要花上六小時,我連湯渣都食晒。又不肥膩。就算要加錢都抵。去到尾聲,我食到反肚,原來仲有甜品,消化餅碎加奶凍。細細杯好快K.O.佢。總括來說,我今晩好滿意😋
店舖非常光猛,又交通方便,簡單的一個晚餐是很好選擇。
我就叫左豆花小面,滷肉小小辣再豆化好match!
大件又抵食。食豆腐人都滑d😋
朋友又話好想食麻辣抄手,辣辣地好嘢味。粒數又多。
總括來說,我今晩好滿意😋