2019-05-21 176 views
事隔年幾,再同朋友黎到呢間居酒屋,談下心、傾下計。人流依然十分多,七點半左右就差吾多爆埸啦,好在事前訂左位(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)!環境佈置以日式風格,播住日文歌,感覺好輕鬆。被店員安排到坐bar枱,望住師傅工作,增添一份樂趣(*≧ω≦)餐牌依舊不變,食物種類繁多,燒物、沙律、刺身等,應有盡有,對於有選擇困難症既小編,真系睇到眼花撩亂呀!以 明太子沙律(hkd$32) 作前菜,特別之處系將明太子壓縮性粒狀呈上,食落更顯爽口,既好味又開胃。三種精選刺身拼盤(hkd$178) 每次食都吾同刺身,為求選取當日最新鮮供應比客人。而今次就有三文魚、吞拿魚、油甘魚。睇下件呑拿魚幾厚身、幾肥美♪(´ε` )明太子牛油燒烏賊鬚(hkd$62) 聽聞呢度啲燒物好正!上次冇食好可惜呀,所以今次叫翻碟燒魷魚鬚。食落真系好鬼正,香噴噴之餘、煙韌彈牙,不過價錢略貴,如果吾系會再叫多碟o(*////▽////*)q!明太子雞蛋卷(hkd$78) 香噴噴咁送上枱,再見到啲明太子流曬出黎,只可以用三個字形客”一級棒”!記得,記得一定要趁熱食呀!芝士意大利面(hkd$128) 今次佢冇推架車仔過黎撈比我地睇啦,可能太多人,冇

環境佈置以日式風格,播住日文歌,感覺好輕鬆。

明太子沙律

三種精選刺身拼盤

睇下件呑拿魚幾厚身、幾肥美♪(´ε` )

明太子牛油燒烏賊鬚

明太子雞蛋卷

芝士意大利面(hkd$128) 今次佢冇推架車仔過黎撈比我地睇啦,可能太多人,冇左呢個環節(。 ́︿ ̀。)!不過味道依然保持水準,濃厚嘅芝士系呢個面即賣點,份量亦足夠兩個人食,既好味又飽肚,推薦推薦!
芝士意大利面

最後我地系無叫到野飲既,想試多啲野食呀嘛。總括黎講,對呢度評價都幾高,食物質素同環境都十分滿意,戴女朋友黎慶祝,都應該吾會詐形掛(>^ω^<)!
2019-05-16
明太子沙律