2017-12-08 419 views
元朗區真係好多點心舖,陣係一條教育路都起碼4至5間,有幾間都係新開嘅,而有一至兩間都係好傳統嘅點心店,其中一間我都幾喜歡嘅係至友美點啦,感覺上就貪佢夠地道啦。咁我今日就夜晚游完水,游完之後十點幾好多都收左啦,咁就一個人再入去食啦,坐低左,店員問我咩茶,我就點左普洱,之後就因為好肚餓啦,叫左三個點心啦!鳳爪排骨飯,d飯煮嘅時間剛剛好,唔太硬,鳳爪同排骨份量都好多,排骨都好多肉,好味。而豉油就係自己落呀,你可以跟據自己口味落。馬拉糕,唔知點解感覺上好多地方都無得食啦,而家見到好多地方都係得果d千層馬拉糕,完全唔同味,咁e個馬拉糕就好香奶味,而且好鬆軟,而個邊都好有口感,都係好正,最後成個食晒,最主要係e款點心係小小點,又抵食又好食。咖啡魷魚,自己無唸過會咁大碟,完全係抵食,碟魷魚好香咖哩味,而且魷魚都好有口感,好爽口,唔會話有好多野黎墊底,完全係真材實料, d汁用黎送飯都係一流,最後又係食晒。雖然唔係第一次黎,但係真係好鍾意佢地道風味,會再去。

雖然唔係第一次黎,但係真係好鍾意佢地道風味,會再去。