2017-11-22 79 views
行完銅鑼灣 又試下另一間烤雞舖先 呢度環境舒適 空間大而闊落 舖面裝潢都幾雅緻 仲有落地玻璃添 可以望出街外風景 慢慢食 好放鬆  MENU都有幾多選擇 唔單止有招牌既烤雞 都有pizza, salad, 湯等等 都有好多種酒精或非酒精飲品可以揀 啱曬大家既口味原來呢間舖係韓國人經營架 難怪食物水準咁好啦首先係前菜 醃蘿蔔 好味 酸酸甜甜 好開胃我地兩個人點左C8照燒汁烤雞($208) 有成隻雞既份量 好多 而啲雞同醬汁真係好好味雞肉嫩滑唔油膩照燒汁好多 又入味 唔單止烤雞外層有味 入面啲雞肉都有香濃醬汁味而隔離仲有一啲沙律 可以換下口味另外都點左 P5烤牛肉pizza($138) 都好大份 餅底好薄脆 面頭又有好豐富既材料唔單止有牛肉 仲有好多芝士添 芝士同牛肉味都好出 好match而且最surprise係芝士仲有拉絲效果 好正最後當然係飲品啦 我地分別點左荔枝梳打($48) 同埋無酒藍梅桑格利亞(S)($88)荔枝梳打正常 唔會太甜 而藍梅桑格利亞就好好飲 好fresh 好濃藍梅味 推薦全部食物都係即叫即做 但上菜都好快 服務又好 今次都幾滿意

原來呢間舖係韓國人經營架 難怪食物水準咁好啦

首先係前菜 醃蘿蔔 好味 酸酸甜甜 好開胃