2023-07-14 458 views
早兩日食完今日路過又忍唔住,再去一次 🤣 今次系油麻地嘅分店,可惜錯過88折時段(星期一-五8:00-10:30,14:30-17:30),但系都系諗過落口癮 😋 🦐 金銀蒜海蝦籠仔蒸飯每日限量供應,而家堂食有推廣價優惠,上次太早唔想食飯就冇試,今次一定要攞下! 蝦線已經挑好,荷葉墊底,豉油可以根據自身口味量多量少,白米同紅米兩溝嘅飯每口都有荷葉香,搭配蒜蓉蝦,每口都好惹味! 😍🥟六福臨門點心拼盤次次嚟必點! 同時滿足幾個口味 😋 絕對主打! 特別中意野菌餃,好清爽嘅口感 😋🀄麻將椰汁糕(2件起叫)之前打卡咗榴蓮、沙皮狗,今次點都要將麻將都試埋 😆 不過麻將上面嘅字系打印翻糖貼上去,味道中規中矩,就嘗個鮮,建議沙皮狗同榴蓮波凍一定要試下 🙋 🫓金線紅豆蓉銀絲餅呢個真系出乎意料好食🤩就系貪得意一試,呢個酥酥脆爽,唔知系咪旁邊系拉線,新增咗咬落去嘅口感,同中間紅豆蓉一齊都唔會漏🥰🫔 蒜香鮮蝦春卷每條都大大條,中間肉絕對够👍 外皮都冇因為晚變得唔脆😌 今次特登睇咗一下,真系好少飲茶點心會營業到咁夜,由朝8點到半夜12點,對於我呢種隨時都可以食到 ☺️ 覺得飲茶文化輸出都係成功嘅,好多外國友人捧

🦐 金銀蒜海蝦籠仔蒸飯

🥟六福臨門點心拼盤
🀄麻將椰汁糕(2件起叫)

🫓金線紅豆蓉銀絲餅

🫔 蒜香鮮蝦春卷
每條都大大條,中間肉絕對够👍 外皮都冇因為晚變得唔脆😌
今次特登睇咗一下,真系好少飲茶點心會營業到咁夜,由朝8點到半夜12點,對於我呢種隨時都可以食到 ☺️ 覺得飲茶文化輸出都係成功嘅,好多外國友人捧場,而且位置多數卡座,坐都舒服 😁 唔使再搭檯煩惱,位置隔離都會有插座,帶插蘇頭或者USB線嘅話,可以叉電吖 👍 有時行街攰嘞,歇歇脚叉個電都系好唔錯嘅選擇 🥰