2021-06-11 86 views
準備又再返工喇,約咗朋友喺黄大仙見面,黄大仙中心南館,北館,邊度有好嘢食,又方便傾偈呢,唔使商量,大家好一致諗起呢間D嘢有新意,價錢又合理嘅『和氣食堂』。聽從中醫朋友之勸,適當地點咗刺身過吓瘾,咁『4點刺身盛』係最好嘅選擇,有章紅魚8切,好鮮甜,食得好滿足;三文魚3切,一貫地好味永遠食唔厭,廣島蠔刺身2体,大大隻,勁濃郁海水味;甜蝦刺身3体,好大隻吖,鮮甜彈牙,正。『黑松露鵝肝帆立貝卷』黑松露配鵝肝好正路再加埋幾厚身的帆立貝,好食到舔舔脷吖『田樂麵豉燒日本米茄子』的矮身茄子第一次食,好腍,用麵豉燒又好香口;『干回火鳥』燒到皮脆肉滑也不錯;推廣嘅『特濃牛奶芭菲』配『電擊雞亦』和『炸薯條』牛奶味濃郁,仲有我喜歡的蕨餅,和果子配襯,靚得來又好食,實在令人回味無窮。