2016-01-13 3486 views
無聊咗好耐,最尾都被我自己後知後覺想起今年打邊爐嘅次數實在比較少,所以計劃了很久要去打邊爐。牛皇星是之前在推薦上見到的。牛肉一直是我打邊爐必不可少的,牛皇星的手切牛肉肥瘦比例適中,薄薄一片,牛肉發剛放進入滾一下就已經可以食得喇,由於湯底味道很濃鬱,牛肉的騷味已經被消除,入口爽滑脆口。蝦也是很大一隻,蝦肉鮮美多汁,而且好Q彈,感覺仲有小小嚡,可能有可能系因為我們煮得太耐咯。炸腐皮炸得好靚,未熟之前就已經好脆,熟咗之後就已經覺得有軟過頭的錯覺,但是這樣先口感滑口。青菜洗的好乾淨喇,入口很好。總體價錢都ok,接受到咯。
2016-01-05
Waiting Time
21 Minutes (Dine In)
$700 (Dinner)