2020-05-15
😋早前介紹過嘅銅鑼灣泰菜 -- Milu Thai 今次有新搞作推出泰國近期人氣大熱嘅火山排骨,咁為食嘅我地梗係去試下啦😋😋火山排骨一黎到真係幾大份, 雖然同泰國比較已經細左 (因為人地果d係十幾人份量🤣) 不過呢到都唔野少, 兩個人食真係有d吃力,大概都有5-6條骨, 條條都手掌咁大淡淡肉架🤩🤩食落其實都幾辣(唔食得辣嘅朋友要留意,小心爆菊😂😂),不過酸酸辣辣真係幾惹味,食得辣嘅朋友值得一試,味道唔錯架👍🏻👍🏻 難得黎到就順手試埋上次食唔到嘅菜式,青咖哩軟殼蟹同黃咖哩炒蜆😋青咖哩軟殼蟹,會有蒜蓉包跟埋,青咖哩椰香比較突出,會有少少辣,用蒜蓉包點黎食都幾夾,軟殼蟹都有4-5舊,夠哂足料架😊😊而黃咖哩炒蜆,蜆都有十幾廿隻份量十足🤩,黃咖哩薑黃味會重少少同略帶甜味,唔會覺得辣仲非常開胃。黃咖哩汁仲要多到好似湯咁,真係差d 忍唔住叫個飯黎撈😂😂😂 (其實用黎點蒜蓉包都好好食😉😉)食咁多辣野梗係叫個椰青飲下啦,大大個兩個人都夠飲,抵食架👍🏻👍🏻P.S: 抗疫期間做緊外賣自取7折參考餐牌:
P.S: 抗疫期間做緊外賣自取7折
參考餐牌: