荃新天地美食餐廳眾多,之前同友人特意來SENSU拜訪是為了在大樹+藍燈下打卡,意外發現美食出色!於是這天就同幾個朋友+小朋友們再來,由於擔心小朋友太嘈影響其他客人,原意只是想隨便找家比較空曠的餐廳,但看到SENSU 居然有位不用等,即入!在帶位哥哥的善意提醒下,小朋友都算好合作,安靜地進餐,同行共四大四小,我們點了四個lunch set 加兩個小食,最最最有驚喜是照燒雞扒pizza ($138 ) ,非常惹味,厚薄剛好,又熱又脆又juicy!!! 愛吃pizza 的人一定要試!.香蒜西蘭花煙肉意粉份量依然大碟足料,今次擺盤一般,不過味道搭夠;還有大大份的照燒雞扒盛盒,上次來時是鴨胸,今次轉了雞扒,本來已吃早餐勁飽的我,都把一整碟吃清光,米飯高質配上些少飯素,小朋友都大讚好好味!野飲方面由小朋友自選,例牌選果汁,用餐牌半價轉芒果汁/蘋果汁/橙汁,以$38一杯的價錢來說,如果是100%鮮搾會更貼心~~anyway,第二次食依然滿意,希望下次可夾到時間吃下午茶啦~

2021-06-15
$80 (Lunch)