2019-06-22
上次同老婆食完,老婆已經話想再黎食,話想試下其他野食同飲梅酒。咁話說今日又經過開呢頭,咪再黎食囉。今日收五點,五點半去到鋪頭門口,仲未開。原來開六點既,咪行前幾步食雪糕等到夠鐘。時間尚早,所以無乜人,我地係第二枱客,唔駛等就有位。今次我同老婆就無試個d漁湯烏冬漁湯飯,想試下佢地既定食,所以叫左鏝魚定食,吉列豬扒定食,再另叫兩款小食,分別係牛油焗雜菇,魚腐,老婆飲梅酒,我飲烏龍茶。話咁快野食就黎鏝魚定食:有碗湯,係魚湯黎,堅濃魚味,比上次既湯烏冬湯飯更濃,仍然保持水準,老婆大愛。再黎個鏝魚飯,老婆話唔錯,份量又夠大,我就偷食左一舊試下 ,味道唔差,尚算肥美,唔會乾身,咁既價錢無得輸。吉列豬扒定食:都係有碗魚湯,份豬扒黎度,我第一個反應就係塊豬扒大得誇張,乜都唔諗,即夾塊試下,新鮮滖熱辣,豬扒夠味唔un,沙律醬都廢事點,炸粉又唔厚,cp值極高,加上有沙律伴碟,無話只食肉咁癲。魚腐:新鮮炸起 外型睇落似炸豆腐,一口一粒,幾好食牛油焗雜菇:好香牛油味,但又唔會食落好肥膩咁。最後老婆見到有銀雪魚西京燒,食到飽飽死都要叫黎試,服鬼左佢。銀雪魚:我就試左一啖,魚滑嘟嘟,無骨,皮小小燒焦,好香,皮連肉
咁話說今日又經過開呢頭,咪再黎食囉。
話咁快野食就黎
魚腐:新鮮炸起 外型睇落似炸豆腐,一口一粒,幾好食
牛油焗雜菇:好香牛油味,但又唔會食落好肥膩咁。
銀雪魚:我就試左一啖,魚滑嘟嘟,無骨,皮小小燒焦,好香,皮連肉食好食。