2007-09-11
其實我食左呢間甜品屋好多次, 到了現在發覺他們的食品係好新鮮, 我今日都試過佢地的"芒果班戟", 雖然, 同大部份的甜品屋有少少唔同, 但味道夠灑新鮮唔似得大部份的甜品屋都是一類的pancake (漲book book)嗰d 呢(我從來未食過因我覺得唔好食只是一大口Mouse), 因我自己最唔鍾意食mass production (大量製作嗰d)(完全係無誠意),和"芝麻糊" 因好少甜品屋會推薦, 一試便明白了因好香, 唔似得大部份開粉, 超底, 於是, 我再買了一個外賣都是"芝麻糊"給我在安老院的婆婆食, 因她好咀叼如果唔係用芝麻磨的, 她是不會食的, 一個老婆婆都說下次再買給她食, 她開心我地d 做後生既都好開心, 到了現在一星期去二至四次也不覺厭。大埔的彩虹糖水店, 我一年前同我老公去過啦! 就係聽人講話好味, 所以深夜12時駛車前往, 就係試椰皇盎(只有一種) 但我話完全要叫佢地回水呀! 想知點解嗎? 5粒普通湯圓+ 一個椰皇盎就賣$38.00 好過去搶, 都食唔到一半, "咀妙妙"食家你唔好再叫人去試啦! 累死人呀!