2021-04-12 2602 views
話說今日喺尖沙咀一間staycation check out完,正值兩點幾個肚都開始好餓🙈食下午茶應該就搞吾掂喇。記得幾個月前都食過一次,對佢嘅炸雞念念不忘😍第一時間就諗到李家。雖然過咗lunch time,食慾仍然冇減少😂一睇都系睇夜晚戈啲菜式嘅menu,炸雞、主菜、湯品類應有盡有。海鮮湯可以揀中辣或者大辣,都明白海鮮湯本身系比較辣嘅,呢樣野可以理解。本身我地吾系好食得辣,同咗店買講盡量小辣就可以🙈飲落去少少偏辣,吾算好飲得辣嘅人都可以試。裡面嘅海鮮好多,有蝦、蜆肉、青口、魷魚圈,樣樣都好新鮮。芝士雞蛋卷質素依然保持,表面大量嘅芥末醬同茄汁,好邪惡😈雞蛋卷好大件!好易切,雞蛋又滑又熱辣辣,蛋味香濃仲食得出有好多蛋汁👍🏼側面就睇得出裡面嘅芝士多到咩程度,熱溶芝士,雞蛋卷切成一件件都食到好多芝味🧀上次黎就試咗呢度招牌嘅半半炸雞,已經覺得好正,今次試吓另一款醬油炸雞🍗睇個樣其貌不揚,實際上又吾系喎。每一件啲醬油味都非常濃郁🤩開頭醬油炸雞呢樣野比我印象都會系偏鹹,呢度都冇比人呢種感覺,好好啊。好口渴,飲咗杯apple soda,連個杯都有李家嘅logo,好正😆用酒杯裝住所以份量都幾多,有淡淡

海鮮湯

芝士雞蛋卷

醬油炸雞

好口渴,飲咗杯apple soda,連個杯都有李家嘅logo,好正😆用酒杯裝住所以份量都幾多,有淡淡嘅青蘋果味🍏味道又吾會太甜,$38飲咁大杯幾抵玩。
Apple Soda

2021-04-03
$280 (Lunch)
海鮮湯
芝士雞蛋卷