2021-10-11
幾次行過都見到條人龍,bookmark 了很久,經過荃灣就試下呢間人氣小店,價錢貼地值得一訪初見香草吉祥牛($128)喺門口已經聞到吉列牛勁香,配合香草而且即炸,放上石燒板上,牛小排肥瘦適中,一啖飯一啖肉,滿足(半熟溏心蛋加分)我地太肚餓($35)升級套餐,包括厚切刺身,飲品,味噌湯,質素不俗安格斯牛肉鍋($88)踏入10月感受到一點秋意,一人火鍋最好不過,驚喜牛肉份量大方,大口吃肉,略清啖,重口味既朋友建議轉地獄湯底—————————————————初見 (荃灣)荃灣海壩街22號華達樓地下F號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #荃灣美食___🥇Follow @eathkgirls #eathkg
—————————————————
初見 (荃灣)