2022-10-24
Four X Four 搬左新舖之後我都幫襯過幾次,之前我係lunch去,價錢實惠又好食,今次就試下食晚餐😋未去過既朋友留意返雖然話佢係大圍Cafe,但係搭多一個站去顯徑落車會近好多架😌晚餐可以加配餐湯及沙律,我都好推薦大家加埋呀!佢個沙律唔係就咁一碗沙律菜,係煙三文魚沙律,仲要有兩塊添!是晚餐湯係栗米湯,好濃郁既栗米味,唔會好重忌廉味個種🌽🌽叫左兩個晚餐,一個意粉一個意大利飯。紅蝦龍蝦汁扁意粉賣相好精緻,意粉卷得好靚。佢個龍蝦汁都幾濃郁🥰用上扁意粉可以沾滿係意粉上面,口感都唔錯。有幾隻紅蝦,煎得幾香。份量都好多,一個人都食唔晒要share😎意大利飯就用左青醬煮,又係落足料,好夠味。而且軟殼蟹炸得香脆,好好食😋飲品方面都幾多選擇,除左咖啡之外,仲有smoothie、梳打、cocktail等等。味道既配搭多元化又新穎,我好鍾意杯荔枝檸檬奇亞籽乳酸梳打,酸酸甜甜,又有一粒粒嘅奇亞籽咬下,又健康又好飲😍🔸紅蝦龍蝦汁扁意粉 🍝🦞🦐$128🔸青醬意大利飯配天婦羅軟殼蟹🦀$168🔸白桃菠蘿Smoothie 🍑🍍$48🔸荔枝檸檬奇亞籽乳酸梳打🍹$45📍#FourXFour (#大圍美食)大圍上徑口村
晚餐可以加配餐湯及沙律,我都好推薦大家加埋呀!佢個沙律唔係就咁一碗沙律菜,係煙三文魚沙律,仲要有兩塊添! 是晚餐湯係栗米湯,好濃郁既栗米味,唔會好重忌廉味個種🌽🌽叫左兩個晚餐,一個意粉一個意大利飯。
紅蝦龍蝦汁扁意粉賣相好精緻,意粉卷得好靚。佢個龍蝦汁都幾濃郁🥰用上扁意粉可以沾滿係意粉上面,口感都唔錯。有幾隻紅蝦,煎得幾香。份量都好多,一個人都食唔晒要share😎 意大利飯就用左青醬煮,又係落足料,好夠味。而且軟殼蟹炸得香脆,好好食😋
🔸紅蝦龍蝦汁扁意粉 🍝🦞🦐$128
🔸青醬意大利飯配天婦羅軟殼蟹🦀$168
🔸白桃菠蘿Smoothie 🍑🍍$48
🔸荔枝檸檬奇亞籽乳酸梳打🍹$45
📍#FourXFour (#大圍美食)
大圍上徑口村143號地下