2023-05-24
曾經到訪過韓閣荃灣分店,最深刻印象一定係超強性價比🤑今次再訪黃大仙分店,同樣大件夾抵食,唔會令人失望😆.餐廳好有韓國餐館感覺💕除咗背景播放K-pop外,周圍裝潢都充滿韓國feel🇰🇷而且座位都較闊落,坐得幾舒服😌.🍴大韓無骨豬手💰$98(例牌)大大碟切片豬手配以生菜及泡菜🥬將生菜包裹著豬手、泡菜、味噌醬及少許蒜頭,豬手油香與味噌醬零舍匹配,蒜香增添惹味😋豬手肉質軟腍,就咁食都好好味😙.🍴特色鐵石鍋 💰$87揀咗五花腩泡菜炒飯拼雙太陽蛋,再加芝士($15)🧀石鍋上檯後再將內裡配料拌勻,輕輕一拉即刻有拉絲效果😍入口勁濃郁芝士奶香味,加入辣醬後甜甜辣辣好香口😚.🍴海鮮煎餅💰$98食韓國菜又點少得海鮮煎餅🤟🏻內裡有大蔥、蝦、魷魚等配料🦑香脆外邊,就咁蘸魚露已經好足夠😝.🍴鐵板炒泡菜五花腩片客飯套餐💰$102客飯套餐加配韓國味素飯及清湯✨鐵板熱辣辣呈上,加入韓式辣醬炒過後嘅雜菜及五花腩片好惹味,送飯一流🤓份量勁多,兩個人食都得🤪
🍴大韓無骨豬手
💰$98(例牌)
🍴特色鐵石鍋
💰$87