同友人行完山好攰,嚟咗近朗屏西鐵站嘅呢間Cafe 急急醫肚 😌 其實今次已經係我第二次黎呢間小店 咁啱上次都係停晚市堂食 + 限聚令嘅期間黎食午市 今次一於試吓餐牌上其他菜式~!朋友叫咗一杯士多啤梨香蕉沙冰 佢話有啲士多啤梨牛奶嘅味道 我試飲一啖都飲得出香蕉味 而且賣相可愛 不錯不錯 , 我嘅雜莓沙冰就相對來講淡味啲 少少失色。第一道菜係青咖喱雞意大利飯,意大利飯嚟講 佢賣相都算討好 上面仲有啲蘆筍同茄子 😋係個顏色驚嚇啲🤣🤣 不過叫得青咖喱你預咗㗎啦 聞落已經有好香嘅泰式味道 應該係落咗蝦醬或者魚露個類 🧐 食落更加係驚為天人既好食 估唔到呢個泰式口味嘅西餐會咁夾味 我同朋友好快就清晒成碟 依個飯我真係超級推介 👍🏻👍🏻之後嚟嘅係炸魔鬼魚金柚沙律,炸魚其實冇乜魚味 不過係啱啱炸起 外脆內軟都幾好食😋 沙律金柚份量都幾多,一定唔會唔夠喉呀 🤣🤣 食完個比較Heavy嘅意大利飯,依個沙律非常Fresh 而且酸酸甜甜 唔會有好多沙律醬 清新之選 👍🏻最後一個菜式係Parma Ham Pizza 🍕 中間有一堆火箭菜 朋友唔食火箭菜偏偏我又好鍾意 🤩所以全部都係我嘅 哈哈 講返個Pizza係

最後一個菜式係Parma Ham Pizza 🍕 中間有一堆火箭菜 朋友唔食火箭菜偏偏我又好鍾意 🤩所以全部都係我嘅 哈哈 講返個Pizza係薄底嘅 批邊脆脆的 輕輕鬆鬆每人食半個 🤪 入邊有蕃茄醬底 大量芝士 面頭就係蕃茄同parma ham 簡單但好食既配搭 😋 Pizza都係啱啱焗起 一咬落去啲蕃茄醬同芝士吱出嚟 我仲差啲碌到條脷 🤪 半溶芝士暖笠笠 不得了 ☺️☺️ 順帶一提待應係上菜嘅時候 仲俾埋芝士粉同辣椒仔我哋 好細心呀 我哋都試咗加芝士粉同辣椒仔嘅配搭 但感覺原味最好食 🤣🤣

食物質素好之餘,成餐飯價錢亦都好合理,每人食咗百七蚊~環境同服務態度都好好,依間餐廳我絕對會encore 👏🏼👏🏼
青咖喱雞意大利飯
士多啤梨香蕉沙冰 雜莓沙冰
炸魔鬼魚  金柚沙律
Parma  ham  pizza
2021-01-01
$165 (Tea)
青咖喱雞意大利飯
炸魔鬼魚  金柚沙律