2024-12-28
又到聖誕又到聖誕🎄終於都到左聖誕節啦!一個普天同慶嘅日子當然都係要同屋企人一齊食下飯慶祝下啦😬今次我哋就嚟到觀塘嘅「哈豆」☺️之前小編都黎食過幾次,今次帶埋屋企人再訪,再試試佢先😊蝦小紅燒牛肉湯麵 $78 + $26 躺平鴨珍珠豆漿紅茶呢碗紅燒牛肉湯麵真係同係台灣當地食到嘅味道有得揮!味道十分之香濃 入味,而且啲牛肉仲相當之腍👍椒鹽豬排肉燥飯 $70 + $28 鮮榨檸檬椰果多多小編最鍾意嘅椒鹽豬排肉燥飯啊😋香脆嘅椒鹽豬排配上肉燥飯,真係食多兩碗都得呀!蜜糖椒鹽雞翅 $40非常之入味嘅蜜糖椒鹽雞翼!香脆得黎仲有蜜糖🍯嘅甜味,味道岩岩好!唔會太甜👍魚鬆肉燥時菜 $30平時如果食白灼菜就口啖啖咁,今次加上肉燥,令個菜嘅味道增色不少👍台灣滷水拼盤 $58同屋企人一齊食當然要叫多啲,每款嘢食都想試吓!咁就要叫拼盤啦😬啲滷水都幾入味架👍炸物拼盤 $58亦都係一樣,叫個拼盤大家Share食真係岩岩好!又可以多幾款嘢食😋香酥腐皮蝦卷 $48熱辣辣香噴噴炸出黎,外脆內彈牙👍都係一個不可錯過嘅小食!😋藥燉排骨湯 $60趁住天氣涼涼地,緊係要試吓個藥燉排骨湯啦,飲落非常之真材實料,飲完成個人暖笠笠😬芋見檸奶
蝦小紅燒牛肉湯麵 $78 + $26 躺平鴨珍珠豆漿紅茶
椒鹽豬排肉燥飯 $70 + $28 鮮榨檸檬椰果多多
蜜糖椒鹽雞翅 $40
魚鬆肉燥時菜 $30
台灣滷水拼盤 $58
炸物拼盤 $58
香酥腐皮蝦卷 $48
熱辣辣香噴噴炸出黎,外脆內彈牙👍都係一個不可錯過嘅小食!😋
藥燉排骨湯 $60
芋見檸奶凍吐司 $64 + $32 哈豆鮮果茶
賣相相當之吸引嘅吐司!有芋泥 同 奶凍嘅吐司都係第一次食喳😋估唔到又幾好味喎👍
抖起來~兔(刨冰) $118 +$20 翡翠香檸綠茶
一上枱就見到兔兔🐰十分之可愛😍真係唔忍心食呀😝但呢個甜品做結尾,我哋都覺得好滿足😋