2024-02-26 355 views
💚Matcha Brown Sugar Mochi Roll Cake $62呢個組合絕對係絕配首先卷蛋抹茶味突出偏乾身配搭裏面爆餡嘅抹茶忌廉同埋紅豆增加濕潤度抹茶忌廉同紅豆都唔會過甜 反而仲有少少茶甘味紅豆有打成蓉亦都有原粒嘅 口感好好!因為喺櫥櫃一見到“抹茶”就嗌咗 無仔細睇過入面嘅材料所以同朋友拮到個黑糖麻糬嗰時都幾驚喜😚口感豐富甜度偏低食完都好舒服🤍Genmaicha Tofu Mousse Cake $58慕斯順滑到就好似平時飲豆漿咁 頭幾啖都係純樸嘅豆香味 啱哂唔想咁heavy嘅朋友食多幾啖就會見到豆腐慕斯入面有綠色嘅玄米茶忌廉整體味道比較淡雅輕盈 未算好有記憶點。🖤Charcoal Black Sesame Oat Latte $50呢杯飲品都幾驚豔 之前飲過熱嘅黑芝麻拿鐵會比較濃稠似芝麻糊今次試咗凍嘅感覺都好新鮮~入口第一啖比我哋感覺好清新輕盈 最神奇係佢芝麻香味同樣好濃郁突出而且因為冰凍所以都唔會有平時飲芝麻糊漿著喉嚨唔舒服嗰種感覺好啱食完蛋糕解解膩👍🏻
玄米茶豆腐慕絲蛋糕
呢個組合絕對係絕配
首先卷蛋抹茶味突出偏乾身
配搭裏面爆餡嘅抹茶忌廉同埋紅豆增加濕潤度
抹茶忌廉同紅豆都唔會過甜 反而仲有少少茶甘味
紅豆有打成蓉亦都有原粒嘅 口感好好!
因為喺櫥櫃一見到“抹茶”就嗌咗 無仔細睇過入面嘅材料
所以同朋友拮到個黑糖麻糬嗰時都幾驚喜😚
口感豐富甜度偏低食完都好舒服

慕斯順滑到就好似平時飲豆漿咁
頭幾啖都係純樸嘅豆香味 啱哂唔想咁heavy嘅朋友
食多幾啖就會見到豆腐慕斯入面有綠色嘅玄米茶忌廉
整體味道比較淡雅輕盈 未算好有記憶點。

呢杯飲品都幾驚豔 之前飲過熱嘅黑芝麻拿鐵會比較濃稠似芝麻糊
今次試咗凍嘅感覺都好新鮮~
而且因為冰凍所以都唔會有平時飲芝麻糊漿著喉嚨唔舒服嗰種感覺
好啱食完蛋糕解解膩👍🏻
Type of Meal
Tea
玄米茶豆腐慕絲蛋糕
  • Matcha Brown Sugar Mochi Roll Cake
  • Charcoal Black Sesame Oat Latte