2025-03-13
一直想試呢間Cafe嘅芭菲杯好耐,今次見到係抹茶同草莓嘅組合就真係忍唔住要約朋友去試喇😍 ⭐️ 冬の莓・抹茶草莓芭菲 ($155)❤️9.0芭菲杯有勁多層次,配料同雪糕雪酪都店內全手工製作,真係好有心思! 而且睇落勁賞心悅目,味道仲令我諗起喺大阪食過嘅芭菲,完全冇令人失望💕日本草莓大吟釀雪酪同宇治抹茶雪榚單食都已經好好食,兩者味道濃郁,特別係草莓雪落好清新✨ 配上黑糖麻糬煙煙韌韌好正🥰 仲有抹茶曲奇同海綿蛋糕、牛奶寒天、草莓蛋白餅同埋草莓脆片等等,真係每一啖都充滿口感同味道嘅層次,超級享受🥹 一大杯兩個人分享就啱晒啦💕⭐️ 蜜柑鏡餅慕絲蛋糕 ($68)❤️7.8可能因為芭菲杯太令人經驗,所以呢個慕絲蛋糕就相對普通少少~但其實佢都唔錯㗎! 首先外型超得意,外層係薄脆嘅朱古力,入面係牛奶慕絲、椰子慕絲、日本蜜柑凍同埋開心果甘納許等,味道走淡麗路線,但都食得出當中嘅層次同埋心思✨
⭐️ 冬の莓・抹茶草莓芭菲 ($155)❤️9.0
⭐️ 蜜柑鏡餅慕絲蛋糕 ($68)❤️7.8