2019-10-21 177 views
久聞里間餐廳嘅大名,終於約左幾個閏蜜去❤️刻意揀左雪廠街嘅入口,因為做過research嘅我地發現里個main entrance 好靚架😍復古木櫃配上一排精緻嘅Fox Umbrella (後尾發現遮係可以買架🤭)當然遮唔係我地黎嘅重點,飲飲食食先係😝行到入去,concierge 同我地講左少少門口嘅機關,真係好有特工feel🤫完美配合kingsman主題~餐廳內部行西餐廳嘅風格,待應著上筆挺嘅白色裇衫同黑色西褲,小部分戴上半截圍裙穿梭係各枱之間,配合昏暗嘅環境,散發住濃厚嘅神秘氣氛❤️一黎先叫茶同cocktail🍹尼杯Above Mount Kinabalu 外表有些許令人失望,實在太唔ig-able😂但係飲落係好適合女仔飲嘅柚子蜜乳酸咁,又開胃又清新❤️黎到小食前菜,叫左中式bar food 椒鹽雞軟骨,過過口癮~香脆可口,調味適當~仲有涼菜 川風紅油冷茄子🍆睇得岀用嘅茄子都比較幼同均一大少,質感一致,皮保留些微韌度主菜方面叫左荷葉菌香牛肋肉,雖然造型唔太igable,但肉嘅份量多而軟淋,醬汁帶咸香,撈飯一流❤️跟住就有邪惡嘅一口陳醋腩肉,炸脆左腩肉再撈入陳醋,陳醋嘅微酸有解膩嘅

跟住就有邪惡嘅一口陳醋腩肉,炸脆左腩肉再撈入陳醋,陳醋嘅微酸有解膩嘅效果~

跟住黎多個鴛鴦米同甜品就完結尼一餐啦❤️

鴛鴦米有好多蟹肉,非常足料🤭

甜品要左脆奶卷同狀元湯圓~湯圓係黑芝麻涵,外脆內軟糯,幾有趣~不過我最鍾意都係脆奶卷,包入類似燉蛋嘅野,清甜可口❤️更冇平時嘅炸鮮奶咁膩同油,good good~