2014-01-24 3705 views
由「八吉」位於廣東道地庫鋪位開始已經光顧過3數次, 本以為舊鋪執左就無再做, 感到非常可惜,直至友人由外國回港, 指定要食此店, 並道出原來只係搬遷, 真係好開心!!去到鋪頭已經接近2:00pm, 好彩趕得切LAST ORDER : )鱈魚定食 (8/10):雖然我今次無份食, 不過根據以往, 都知道鱈魚可以燒得裡面咁"又白又滑", 真係一定要數呢間!而且個醬好好食!牛肉烏冬及壽司定食 (8/10):由於當日病左...所以特意點選比較清既牛肉烏冬- 肉質唔錯, 就算食左半個鐘都唔會話浸到韌- 烏冬應該係手打, 麵質有咬口! 加埋少少七味粉, 正呀呀呀呀呀 >v<!!- 壽司還可以, 唔算太突出- 前菜係鴨胸沙律, 味道一般, 都係鐘意以往比較和式既沙律- 茶碗蒸蛋好滑, 都算係咁~總體上食物: 話我偏心都好, 呢間暫時係我覺得性價比最高既日式餐廳 (只計午膳定食, 平均約HKD100-180), 尤其係鱈魚定食, 真係每次去都至少有50%同行既人會點!服務: 侍應反應好快! 以前好似試過要講英文點菜...唔知依家係咪仲係有廣東話/普通話/英文/日文混合頻道既侍應? 。﹏
由「八吉」位於廣東道地庫鋪位開始已經光顧過3數次,
本以為舊鋪執左就無再做, 感到非常可惜,

鱈魚定食
鱈魚定食 (8/10):
而且個醬好好食!
牛肉烏冬及壽司定食
牛肉烏冬及壽司定食 (8/10):
由於當日病左...所以特意點選比較清既牛肉烏冬
- 肉質唔錯, 就算食左半個鐘都唔會話浸到韌
- 壽司還可以, 唔算太突出
- 茶碗蒸蛋好滑, 都算係咁~

總體上
食物:
服務:
侍應反應好快! 以前好似試過要講英文點菜...唔知依家係咪仲係有廣東話/普通話/英文/日文混合頻道既侍應? 。﹏。
環境:
比以前樓底矮左, 鋪頭細左, 當日因為2pm左右先去到, 所以無咩客人, 但係如果多人既話, 感覺應該都會幾焗促

Other Info. : 好明顯新鋪比舊鋪細, 而且好似無左以前果種「和室」, 舊時可以一家人坐低傾密計 XDDDD 另外食咁多次都只係食過午膳定食, 因為實在比晚餐平太多!! :p
2013-12-25
$120+ (Lunch)
鱈魚定食
牛肉烏冬及壽司定食