2025-01-14
好耐之前同大家介紹過位於海港城嘅韓國過江龍Terrace in Seaside,好記得上次去到食得好開心,好放空到個心情。.今次不知佢喺沙田新城市廣場開咗間新嘅分店,咁就幫大家做個RE食評啦。.同啲未睇上次食評既食友簡單介紹,呢間餐廳以韓式洋輕食為主,主打螄蚶飯,濟州柑橘乳酪、慢煮雞胸紅菜頭沙律,忌廉水果三文治等。成間餐廳佈置好符合到餐廳嘅”時load緊”「Enjoy Your Chill Time」🥰.從餐廳環境和裝潢來看,@terrace.in.seaside 帶有一種小清新、簡約的風格,整體而言非常舒適,給人一種親切的感覺。唯獨是係呢次新店嘅位置就比幾間電器鋪包圍,比較難搵到佢,由火車站一出向着左邊嘅地方出發,搭lift上到6樓繼續向着左邊行1分鐘就到~.而家簡單介紹吓今次食咗啲咩先~ 🍇水果忌廉三文治:這道三文治夾著新鮮的水果和特製忌廉,整體口感柔順,甜度剛好適中,是一個不錯的開胃菜。.🍱韓國蜆肉紫蘇飯:這道韓式料理的蜆肉鮮美,偏係乾身既紫蘇飯配上韓式醬既蜆肉,非常嘅相襯。맛있는!推介大家點.🧇抹茶麻糬窩夫:份量好多,麻糬嘅Q韌,配上脆卜卜嘅窩夫🧇超正❤️.🐂和牛牛肝菌千層麵:這
而家簡單介紹吓今次食咗啲咩先~
🐂和牛牛肝菌千層麵:這道千層麵是一道出色的韓式料理,配以濃郁的牛肝菌醬汁和嫩滑的和牛,每一口都是一個大驚喜。
🍊濟州柑橘乳酪:這道甜品在口感和味道上都很棒,乳酪的重口味和柑橘的酸甜味道非常相得益彰,好適合一邊食韓式料理一邊飲。
🥛 夢幻紫薯牛奶:這款飲品的粉紅色泡沫呈現出美妙的視覺效果,並且非常好喝,喜愛紫薯的顧客一定會喜歡。
總括來說 小妹覺得Terrace in Seaside 仍然能夠保持到一個好既水準,係一個想試吓創新韓式料理和飲品的不錯餐廳選擇。而且佢價格公道。住喺沙田附近想就腳啲嘅朋友就嚟你間新分店食就可以啦