2009-11-28
今日放半日 , 同左女友一齊去左花之家食lunch , 試試佢地既lunch set , 佢有幾樣俾我地揀 , 有刺身定食壽司定食燒魚定食燒牛定食仲有幾樣 , 唔記得左我自己想點燒牛 , 不過果次夜晚食過 , 今日試第2樣 , 我食左個炸豬扒定食 , 初初我諗住 , 炸黎炸去都係一樣 , 點知豬扒好juicy , 肉質好軟 , 之後問一問經理 , 原來係黑豬 , 唔怪得之啦 , 價錢都唔係貴 , 以黑豬黎講係平 , 女友點左個便當 , 里面有齊炸物燒物 , 好正 , 可以試晒咁多樣野 , 以便當黎講算係抵食 , 值得一提就係 , 佢地既面豉湯 , 好好飲 , 入面有豆卜 , (俾侍應聽到我講豆卜 , 佢地話果d叫油揚) , 哦 , 又識多樣野 , 面豉味係甜甜地 , 好特別 , 我係出面飲過 , 都唔會甜甜地 , 總之唔知點講 ,總結 : 佢地每個set都有蒸蛋 , 佢地蒸蛋好滑 , 同埋唔會好咸 , 唔會好甜 , 味道適中 , 前菜都好好食 , .................一句講晒好食女, 價錢就唔算貴 , 最緊要食物唔差 , ok
有刺身定食
壽司定食
燒魚定食
燒牛定食
仲有幾樣 , 唔記得左